Foto: Christofer Axelsson

Förbundet startar ny satsning på damallsvenskan

ANNONS

Kommande säsong kommer man att kunna se matcher live från damallsvenskan.

Svensk Innebandy startar nytt koncept för damallsvenskan med veckans match. Totalt kommer man visa 24 matcher under kommande säsong.

– Vår ambition är att lyfta allsvenskan för öka uppmärksamheten för svensk innebandy, och då behöver vi öka synligheten av damallsvenskan och på sikt sända den på samma sätt som herrallsvenskan, säger Svensk Innebandy generalsekreterare Mikael Ahlerup i ett pressmeddelande.

Matcherna kommer att sändas på InnebandyTV där herrallsvenskans alla matcher redan sänds. Detta är startskottet på en satsning på damallsvenskan och tanken är att även alla damernas matcher ska sändas i framtiden.  

– Svensk Innebandy främjar jämställdhet och det ska genomsyra allt vi gör. Vår ambition är att lyfta allsvenskan för öka uppmärksamheten för svensk innebandy, och då behöver vi öka synligheten av damallsvenskan och på sikt sända den på samma sätt som herrallsvenskan. Det här är ett tydligt steg i rätt riktning. 

Satsningen har gjorts möjlig genom avtalet med Fromm, som går in som huvudpartner till Veckans match med sitt första fokus på att höja daminnebandyn. Både på kort och lång sikt. 

– Vi är väldigt glada att Fromm kan bidra till att höja daminnebandyn och stärka damidrottens position överlag. Fromm och Svensk Innebandy tänker likadant gällande jämställdhet, därför är det här en perfekt satsning för oss. Förhoppningsvis ger det ringar på vattnet för ytterligare satsningar på damidrott framöver, säger Fromms VD Göran Storm.