Per Wiklund

"Klubbarna i Stockholm har fel fokus"

ANNONS

Andreas Stefansson om vad som gått snett inom herrinnebandyn i Stockholm och hur nära han var en återkomst till AIK i somras.

Efter två år i Göteborg och Pixbo florerade det under sommaren rykten om att Andreas Stefansson skulle vara aktuell för en comeback i AIK. I stället blev det fortsatt spel i Pixbo - där 26-åringen har ett år kvar på kontraktet. 


– Det var lite grejer på tapeten eftersom att jag hade en option i kontraktet - och möjligheten att lämna Pixbo efter förra säsongen. Gällande AIK så klickade det inte riktigt den här gången - och så kom coronapademin vilket skapade lite ovisshet. Då kändes Pixbo som den bästa lösningen och jag är nöjd med utfallet för egen del, säger han till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Jag och AIK har en levande diskussion och så kommer det alltid att vara. Vi får se vad som händer nästa år när mitt kontrakt går ut och vart AIK befinner sig då. Förhoppningsvis spelar de i SSL. 

För andra året i rad finns inget Stockholmslag representerat i herrarnas SSL - ett faktum som Stefansson beklagar sig över. 

– Det är jättetråkigt att det ser ut som det gör på herrsidan i Stockholm. Spelarunderlaget är det inget fel på och det finns egentligen utrymme för att flera lag från Stockholm ska kunna etablera sig i SSL. 

– Ett av problemen, tror jag, handlar om att klubbarna har fel fokus. Det klagas mycket på hur svårt det är att få halltider och sponsorer - i stället för att göra konkreta saker. Det finns en generell avsaknad av kompetens - och det saknas, i mitt tycke, rätt folk på rätt plats på många håll. Det är tråkigt att det har kunnat gå så fel. Jag hoppas att det är någon av klubbarna som kan visa vägen - och självklart att det är AIK som går upp. 

Vad tror du om AIKs chanser att gå upp? 

– De har större chanser i år, men de är ju inte favoriter till att vinna och andra lag har bättre trupper. Jämför man med Warberg, som hade en klar SSL-trupp när de kom upp i fjol, är AIK ganska långt bakom. Men man måste börja bygga någonstans och det tycker jag att de har gjort. Det är en storklubb som hör hemma i SSL.