Träningstips
Per Wiklund
Träning

Filip Eriksson: "Kan inte träna för mycket på det"

ANNONS

Storvretas nyförvärv, supertalangen Filip Eriksson, är en av SSL:s bästa offensiva spelare. Här ger 19-åringen sina bästa råd för hur man lyckas i offensiven.

1. Våga utmana 

– Gör det som du är bra på. Är du duktig med klubba och boll ska du ta tillvara på det och inte ändra din spelstil till någon som du inte är. När jag kom upp i Sirius SSL-lag som 16-åring intalade jag mig själv att våga utmana trots att backarna var både större och starkare än vad jag var. Man utvecklas mycket genom att testa nya saker och att våga utmana sig själv. 

2. Nöt mycket med klubba och boll. 

– Oavsett vart du är - ställ dig och dribbla med klubba och boll för att få in tekniken. Sätt dig själv i olika situationer och agera som om det vore en matchsituation. När man börjar känna sig varmare i kläderna är mitt tips till yngre att träna på att dribbla utan att kolla på bollen. Det har jag haft jättemycket nytta av och någonting som man har med sig när man ska spela match. 


3. Ha andramomentet klart. 

– Om man redan innan man får bollen vet vad man ska göra med bollen i nästa moment sparar man många viktiga hundradelar och ökar möjligheterna till att lyckas med sina offensiva aktioner. Ju tuffare motstånd man möter desto viktigare blir det att man planerar sitt spel.  

Jag tränade jättemycket på det här redan som juniorspelare - och det är någonting som jag lägger mycket tid på - även i dag. Man kan inte träna för mycket på det. 

Den här artikeln handlar om: