Allsvenskan Norra
Foto: Kjelle Svensson

AIK-stjärnan håller inte med om tippningen

ANNONS

Det finns inte en chans att AIK missar en topp-4-placering menar Dennis Blomberg på.

Tidigare idag publicerade Innebandymagazinet en artikel där vi tippade utgången i herrarnas norra Allsvenska. En tippning som inte riktigt föll AIK:s stjärnnyförvärv Dennis Blomberg i smaken. ” En sjätteplats vore en rejäl missräkning sett till Solnalagets egna förhoppningar inför den här säsongen, men jag är inte alls imponerad av vad man sett av laget hittills på försäsongen. Inte heller truppen känns överdrivet stark på pappret även om man breddat den en aning” löd en del av motiveringen som bakom AIK:s sjätte placering.

- Ja vad ska man säga! Skribenten kunde ju inte plussa ihop 20+27 så vet inte riktigt hur het han är på tippning, säger Blomberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det finns alltid ”tränare” som försöker sig på att tippa genom att titta på träningsmatcher, lyssna runt med mera, men att tippa på försäsongsresultat brukar inte ge Facit men det kanske har ändrats medans jag var borta! Imponera gör man dem viktiga matcherna under säsong. Jag vågar inte själv chansa på vart vi hamnar, men jag är övertygad om att ni kommer se oss fightas om topp 4.

En av de stora anledningarna till att AIK tippades att missa topp-4 platserna var att laget saknar poängspelare vilket förra säsongens interna poängliga visade bevis på då den vanns av 20-åriga Markus Eriksson på 26 poäng.

- Det roliga är ju att det är lite delade meningar där vad det verkar som på Magget! Vissa skriver att vi värvat in poängspelarna som saknats och andra inte, men vi har gott om poängspelare, nu ska vi bara få ihop det! Du behöver inte ha en topp 10 spelare i poängligan för att vinna serien. Det är 3 poäng som betyder något i slutändan.

Just Blomberg själv är värvad för att göra just poäng. AIK lyckades att värva 31-åringen framför näsan på Djurgården, laget som Blomberg lämnade för två säsonger sedan för att bli proffs i Schweiz. Men när han flyttade tillbaka tidigare i våras så var det AIK som drog längsta strået.   

- Första tiden har varit bra men väldigt speciellt. Kommit in väldigt bra i laget, grabbarna är störtsköna. Men det känns att man spelat annorlunda innebandy i 2 år och tog lite tid att ändra på sig igen. Men har kommit en bit på vägen tycker jag, inte riktigt där jag vill vara just nu innebandymässigt när det bara är två veckor kvar, men jag närmar mig. Fysträningen har dock varit världsmässig, Erik Börjesson som fystränare gör att ingen kan ligga på latsidan. Då får man veta det!

Det var ju tre år sedan du spelade i allsvenskan. Vad har du för känsla av serien ni hamnat i denna säsong?

- Vad jag hört så ska det vara en av dem starkare norra serierna på länge. Ska bli spännande och se vad det är för kvalitet i år, men finns ju ett rös med högkvalitativa spelare i denna serie.

Att AIK saknar SSL-lag är uttjatat precis som vilket lag av de 6 Stockholmslagen i serien som blir först med att ta klivet upp. Men vem som kommer bli säsongens bästa Stockholmslag kan man aldrig få nog av att spekulera om. Så det före detta schweizerproffset får försöka ge sig på att ranka seriens bästa Stockholmslag.  

1. AIK

Är med på varje träning så ser ju vad vi har för potential. 

2.Djurgården

Så länge dem får behålla sina rutinerade rävar så kommer dem alltid vara bra! värvat lite talanger i år också.

3. Tullinge

Alltid varit ett jobbigt lag att möta redan från juniortiden. Ett kollektiv.

4. Täby

Har något på gång.

Håller mig till topp 4 då min kunskap om Salem och Bele Barkarby inte är på topp.


Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström