Turnering

Vann 3 av 4 slutspelsmatcher på straffar

ANNONS

IK Zenith hade en tuff väg fram till segern i Björnslaget.

I helgen avgjordes den anrika försäsongsturneringen Björnslaget. I herrklassen vann Herr1an-laget IK Zenith över FBC Karlskrona med 4-3 efter straffar. Kanske ett orättvist avgörande då Zenith tränat en hel del på straffar innan finalen med tanke på att de vann kvartsfinalen och semifinalen på just straffar också. 

- Det är gött att summera en tuff helg med hela 7 matcher 2X20 på två dagar. Vi öppnade med en av de tuffaste matcherna CL98 från Kalmar där vi lade grund för helgens framgångar på många sätt. Go start på helgen men också en stark moral i laget som vi sedan tog med oss genom hela cupen. Spelat var upp och ner under lördagens tre gruppspelsmatcher men vid 21 tiden stod vi som gruppetta, säger tränare Krister Carlsson till Innebandymagazinet.

Zeniths väg till guldet började med en 5-4 vinst mot CL98IC, 8-2 mot FBC Karlskrona 2, och avsluta med 5-2 över FBC Engelholm i gruppen. I slutspelet vann man sedan åttondelsfinalen med 5-3 över Alingsås, kvarten med 5-4 på straffar mot Backadalen, semifinalen med 5-4 på straffar mot FBC Vinga och så slutligen finalen mot FBC Karlskronas första lag.

- I finalen ställdes vi mot Karlskrona lag 1 som genom grupp- och slutspel fått lottningen perfekt och genom det spelat 2 matcher mindre än oss. Jämn match även denna och till slut så var vi tvungna att skilja lagen via straffar. Även denna gång så växer Linus till en vägg i målet och genom många fina räddningar hjälper laget till cup vinst. Det jag främst tar med mig är inställningen och kämpar glöden laget visade under hela helgen.

Kolla in hela straffläggningen i finalen i klippet ovan.

Damklassen avgjordes också på straffar och där vann IBF Backadalen över FBC Lerum med 4-3. I HJ18-klassen var det Lindås Rasta som drog längsta strået när man besegrade IBK Genarp med 5-2.

Den här artikeln handlar om: