Försäsong

TV: Otroliga backhandmålet - rakt upp i första krysset

ANNONS

Det vackraste innebandymålet du kommer se den här helgen?

Det var i försäsongscupen Björnslaget som målet kom till, i herrmatchen mellan Sandared och Älvstranden. Vid ställningen 3-2 till Sandared klev Älvstrandens Oskar Gustavsen fram och gjorde matchens sista mål som innebar kvittering till 3-3. 

– Situationen i sig var ganska typisk för matchen. Sandared ägde mycket boll och vi stod väldigt lågt med laget på egen planhalva. Sen lyckades jag fånga upp en boll efter en misslyckad diagonalare som gick att ställa om på, säger Oskar Gustavsen till Innebandymagazinet och beskriver vidare: 

– Jag kom ganska ensam så i vanliga fall hade jag nog hållit i bollen och försökt vända hem. Men det var i slutet av matchen, vi låg under och vi hade inget att förlora så tänkte att jag lika gärna kunde gå för det. Fick lite mer yta på den felvända sidan så det fick bli ett backhand-avslut. Jag gjorde en liknande kasse för några säsonger sen men denna var nog längre ifrån, hårdare och satt lite skönare i krysset så jag blev rätt chockad.

Målet kan liknas med Alexander Rudds backhandskott, är det något du tittat på?

– Givetvis något man sett innan med detta är nog bara ren tur. Jag hade kunnat få samma läge 99 gånger till och inget hade nog blivit i närheten så lyckat.

Den här artikeln handlar om: