Foto: Tomas Brandt Wangel

Fem nyförvärv som ska lyfta sina lag i Allsvenskan Södra

ANNONS

Bland många värvningar är det några som kan bli extra värdefulla - här är några av dem.

Filip Karlsson, forward, Onyx -> Nykvarn

Tillbaka i moderklubben efter att bland annat ha varit i SSL med Växjö, men de senaste tre säsongerna har forwarden spelat i Onyx och 2019/20 blev hans stora genombrott. Hela 45 mål och 61 poäng blev det på 21 matcher i Allsvenskan, och ingenting talar för att 25-åringen kommer vara sämre kommande säsong.

Jesper Kivipaasi, back, comeback från skada -> Örebro

En riktigt tung värvning med U19-landslagsmeriter och erfarenhet från Svenska Superligan i flera säsonger. Dessutom har han ett framgångsrikt förflutet i Örebro, så han kommer acklimatisera sig snabbt. En flexibel spelare som kan användas på flera positioner.

Linus Martinsson, back, RIG Umeå -> Nykvarn

Återvänder till moderklubben och är en riktigt fin värvning. Under sina år på Riksinnebandygymnasiet har Martinsson vuxit till att bli en mycket respekterad back på allsvensk nivå, och var kanske den hetaste spelaren från 01-kullen på RIG. Stor och stark back som har ett bra skott.

Alexander Zoric, forward, Olofström -> Lagan

Det finns flera spännande värvningar av poängspelare från Herr1an. Pontus Persson till Lindås (55 poäng för Lerum), Anton Dahlström till Örebro (54 poäng i Skälby) och Johan Palmqvist till Karlstad (48 poäng i Skoghall) är tre exempel, och här har Lagan gjort ett riktigt kap i att lyckas knyta till sig Östra Götalands poängkung från förra säsongen. 27-åringen stod för 56 poäng 2019/20 i Olofström.

Hannes Karlsson, back, Kumla -> Warberg

Supertalang som via U19-landslaget fick ett genombrott i Svenska Superligan 2017/18, men motivationsproblem gjorde att han trappade ner till Herr1an. Där har han dominerat och stod för 54 poäng den senaste säsongen. Warberg skulle mycket väl kunna bygga en förstafemma runt den spelskickliga vänsterbacken.


Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström


Den här artikeln handlar om: