Foto: Per Wiklund
Landslaget

Bildspecial från landslagslägret i Växjö

ANNONS

Så ser det ut när Sveriges bästa innebandyspelare samlas i veckan.

Mesta landslagsspelaren genom tiderna (124 landskamper) är tillbaka i blågult. Mattias Samuelsson har vunnit två VM-guld (2012 och 2014) och är sugen på mer.


Förbundskaptenen Mikael Hill (t.h) och assisterande Andreas Lundmark. "Först och främst så är det ett väldigt spelskickligt lag. Vi har bolltrygga spelare på alla positioner", säger Hill om sin uttagna trupp.


Team managern Perttu Kytöhonka ritar upp övningen.


Storvretas Hampus Ahrén letar en lucka på Dalens Måns Parsjö-Tegnér. Var hade du skjutit?


Carl Kostiv-Bredberg får ytterligare en chans i landslaget. Till hösten får vi äntligen se honom i SSL igen, då backstjärnan gör comeback i Sirius efter sitt proffsäventyr i Schweiz.


32-årige Kim Nilsson gjorde 65 poäng i SSL förra säsongen. Det är rekord för Kalmarsundsforwarden i högsta serien, även om han snittade fler poäng per match 2010/11 för AIK då han på färre matcher gjorde 62 poäng och vann poängligan.


Faluns Omar Aldeeb drar ett handledsskott. Lägg märke till bladets böjning i toppen!


Mullsjöprofilen Kim Ganevik ses som en spännande rollspelare med sin kvicka och aviga spelstil.


Fysioterapeuten Maria Dalenfjäll trivs i sin roll i blågult. Hon har under lägret även ansvar för att ta tempen på spelarna varje morgon, som en del i att undvika smittspridning under rådande pandemi.


Faluns Rasmus Enström skolades om till back förra säsongen. Blir det en backposition även i landslaget till kommande VM?


Storvretas suveräne målskytt Albin Sjögren där han trivs som bäst, med bollen i sin ägo. 56 poäng varav 34 mål i SSL förra säsongen.


Vindsnabbe Viktor Nystedt, som tillvardags spelar i Dalen, börjar etablera sig i landslaget allt mer.


Emil Nilsen har trots sin unga ålder (född -98) en stor roll i klubblaget Jönköping och ses som en framtida nyckelpjäs även i landslaget där han utmanar i allra högsta grad redan nu.


Dalencentern Linus Holmgren är Svenska Superligans mest underskattade spelare enligt landslagskollegan Alexander Rudd.


Kalmarsundsbacken Tobias Lindström vet hur man täcker skott. Han blev inkallad som ersättare till världens bästa spelare Emil Johansson som är skadad.

Alla foton: Per Wiklund


Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström


Den här artikeln handlar om: