Herr1an-nykomling värvar fd SSL-spelare

ANNONS

IBF Borlänge presenterar ett sent men ack så välkommet nyförvärv.

Förra säsongen slutade IBF Borlänge tvåa i Herr2an GUD, något som räckte till avancemang i seriesystemet då de tre första lagen gick upp till Herr1an. Seriepremiären är bara 21 dagar bort och det är just Borlänge som spelar första matchen mot förra säsongens toppkonkurrent Hälsinggårdens AIK, som gick vinnande ur den striden och vann serien med 4 poängs marginal. Till premiären så presenterar Borlänge en fin fin förstärkning i den före detta SSL-spelaren Anton Bergström. 24-åringen spelade fyra säsonger i Sirius, varav en i SSL, de tre senaste säsongerna har han dock spelat med IBF Falun i Herr1an.

- Det som fick mig att välja Borlänge var att laget känns spännande och att det finns stora utvecklingsmöjligheter i laget, säger Bergström till lagets hemsida.

Den defensiva backen beskriver sig själv som en bolltrygg spelare som har sina största styrkor i sin speluppfattning och passningsskicklighet. Något som sportchef Johan Carlsson håller med om:

- Vi är otroligt glada att Anton har valt att spela med oss denna säsongen! En riktigt spelskicklig back som har en riktigt hög nivå. Han kommer att bidra med högklassigt spel.

Borlänge ska spela i Herr1an Mellersta och här kan du läsa Innebandymagazinets Henrik Janssons tips av utgången i serien.



Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström