Foto: Salibandyliiga
Internationellt

Finska säsongen startar med supercupfinal

ANNONS

Nästa helg drar säsongen igång på allvar i Finland. Världsmästarlandet startar med en prestigematch direkt.

Lördagen den 12 september sker Supercupen i Finland. Det är en match mellan senaste säsongens mästare i F-Liiga och de finska cupmästarna. Det är en nystart för säsongen 2020/21. Matchen spelas mellan Classic och Nokian KrP.

Classic och SB-Pro är finska mästare från 2019 och Nokian KrP och PSS tog sig till förra säsongens finska cupfinal där de förlorade mot Classic och SB-Pro

Under eventet ”Super Cup” kommer F-Liiga att media-kick off med finsk media där stjärnspelare från alla 30 F-Liiga-lag kommer att vara på plats. 

Det nya formatet Super Cup är planerad att blir ett årligt återkommande evenemang för att sätta igång den nya säsongen.

 – Vi ville ta Super Cup till en stad där det inte finns något lokalt F-Liiga-lag än. S:t Michel är en stad rik på sporttradition och Saimaa Stadium är en utmärkt arena för elit-innebandy. Förra säsongen spelade Classic sina ordinarie seriematcher där och jag fick chansen att bevittna hur förstaklassisk arenan var, säger F-Liigas VD Kimmo Nurminen i ett pressmeddelande.

S:t Michel är en liten ort i Finland med drygt 60 000 invånare som ligger 23 mil från Helsingfors.

Domarparen som dömer matcherna är utsedda att F-Liiga lagens lagkaptener. Det blev de internationella domarna Tom Kirjonen och Jyrki Sirkka (damer) och Henri Heinola och Manu Marttinen (herrar).

F-Liiga kommer att starta den 19 september för damerna och den 20 september för herrarna. Herrarna spelar som i Sverige med 14 lag och 26 omgångar. Däremot är damernas F-Liiga uppdelade i A- och B-division som vardera innehåller åtta lag som kommer att spela 21 grundserieomgångar. 

12 september 

15.00 (finsk tid) PSS - SB-Pro (dam)  

18.00 (finsk tid) Classic - Nokian KrP (herr) 

Spelschema för säsongen 2020/21 finns här


Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström


Den här artikeln handlar om: