Per Wiklund
Träning

Stjärnan: Tre viktiga steg för att bli en bättre målskytt

ANNONS

Ellen Rasmussens vet vad som krävs för att göra mål. Här delar hon med sig av sina bästa tips för att bli en effektivare målskytt.

Förra säsongens bästa spelare på damsidan, Ellen Rasmussen, har växt ut till en av SSL:s största profiler och var högst bidragande till Malmö FBC:s starka fjolårssäsong. 24-åringen säger själv att hon alltid har haft en fallenhet för att göra mål - men att det ligger många timmars träning bakom målsuccén.

Här ger landslagsforwarden Innebandymagazinets läsare sina bästa tips för att bli en bättre målskytt. 

1. Träna upp skottekniken

– För att bli en bra målskytt är den tekniska delen avgörande. Ett bra tips är att stå hemma och träna på olika former av skott. Det har man nytta av på planen. 

2. Våga ta avslut på match 

– I bland går det trögt och skotten går inte alltid in. För att göra mycket mål måste man ha stor tilltro till sin egen förmåga och för en forward gäller det att fortsätta skjuta. Förr eller senare går bollen in igen. 

3. Lägg inte för mycket vikt på vem du möter

– Jag försöker tänka på mitt eget spel och inte vem jag möter, är det en bra back eller målvakt i motståndarlaget är mitt råd att se spelaren som vem som helst. Tänk att du ska ta dig förbi din back och sätta bollen i mål. 


Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström


Den här artikeln handlar om: