Träningstips
Per Wiklund
Träning

Tre nycklar för att göra mål i powerplay

ANNONS

FBC Kalmarsunds Marcus Johansson vet hur man utnyttjar spel i numerärt överläge. Här ger superskytten sina bästa tips i spelformen.

Marcus Johansson hade en minst sagt succéartat fjolårssäsong och var precis som Kalmarsund en av fjolårets största positiva överraskningar i SSL. Med sina 37 mål slutade 30-åringen t en tredjeplats i skytteligan, endast slagen av Alexander Galante Carlström och Jan Zaugg. 

I statistiken över de bästa målskyttarna i numerärt överläge var det emellertid ingen som kunde rå på Kalmarsunds skarpskytt som med sina elva mål i spelformen var bäst av samtliga SSL-spelare. 

För Innebandymagazinets läsare ger Johansson här sina bästa tips för att lyckas i numerärt överläge. 

1. Skjut direkt

– Jag skulle tro att 90 procent av mina mål i powerplay är på direktskott. Får en diagonalare till mig skjuter jag alltid direkt - även om bollen inte alltid kommer perfekt på bladet. För att bli en bra målskytt handlar det om att ge målvakterna så lite tid som möjligt. 

2. Växla tempo

– Det behöver inte gå superfort hela tiden. I bland kan det vara bra att aktivt dra ner tempot för att sedan kunna växla upp bolltempot och lura motståndarna. 

3.  Hitta några varianter som fungerar

– Utnyttja träningstillfällena till att öva in två tre varianter. De behöver inte vara jättesvåra och omständiga - men det är viktigt att alla vet vad de ska göra och vart avsluten ska komma ifrån. Det ska märkas att man är en spelare mer på planen och hittar man en variant kommer man att få utdelning. 


Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström


Den här artikeln handlar om: