Podcast

Innebandylegendaren opererades för cancer: "5,8 kilo tumör i magen"

ANNONS

"En sommar med dödsångest" - före detta landslagsstjärnan Peter Fischerström om det tunga besked han fick förra året och livet därefter.

Peter Fischerström är en av Sveriges bästa backar genom tiderna. Bland annat var han den första spelaren någonsin som nådde upp i 100 A-landskamper (106 blev det totalt). Han spelade sex VM-turneringar mellan 2000 och 2010 och vann fyra VM-guld. Tre SM-guld finns också på meritlistan, två med AIK och ett med Fornudden.

I nästa av avsnitt av Fredrikssons innebandypodd, som släpps i sin helhet under nästa vecka, är Fischerström med som gäst. Där berättar han bland annat om det cancerbesked som han fick förra sommaren.

– Nu är det bra, men jag opererades för cancer för ett år sedan. Jag hade en 5,8 kilo tumör i magen som de hittade i juni 2019. Så då var det en sommar med dödsångest, säger Peter Fischerström i podden och fortsätter:

– Det var helt osannolikt att från att vara vad man tycker är fullt frisk tro att man ska dö. I juli förra året opererade jag mig. Jag ska röntga mig nästa vecka igen men de tror inte att det kommer komma tillbaka i alla fall, det var en elakartad tumör men den sorten brukar inte komma tillbaka.

I klippet ovan berättar Fischerström mer om hur han tog beskedet och livet efteråt.

Foto: Per Wiklund

Den här artikeln handlar om: