EXTRA
Foto: Per Wiklund

Herrarnas SSL skjuts upp

ANNONS

Beslut om seriestarter på förbunds- och distriktsnivå.

Svenska Innebandyförbundets tävlingsutskott har tagit beslut gällande seriestarterna i förbunds- och distriktsserier. Den enda serie som påverkas är Svenska Superligan på herrsidan.

Tävlingsutskottet har beslutat att samtliga serier på förbunds- och distriktsnivå, förutom herrarnas SSL, ska starta på utsatt datum.

I dialog med Föreningen Svenska Superligan (FSSL) har Tävlingsutskottet beslutat att flytta fram de två första omgångarna i herrarnas SSL.

Om beslut tas av Internationella Innebandyförbundet att inte genomföra herr-VM 4-12 december 2020 spelas SSL-omgångarna enligt följande:

Omgång 1, 28-29 november
Omgång 2, 12-13 december

Om beslut tas att genomföra herr-VM spelas SSL-omgångarna enligt följande:

Omgång 1, som vardagsomgång 3-5 november
Omgång 2, som vardagsomgång 10-11 februari

Övrigt spelschema ligger fast enligt tidigare bestämda datum, vilket innebär att herrarnas SSL startar med omgång 3 den 3-4 oktober.

Svenska Innebandyförbundet har tagit fram nya riktlinjer och rekommendationer för den kommande säsongens tävlingsverksamhet, både på distrikts- och förbundsserienivå.

De nya dokumenten utgår från den nu gällande lagstiftningen gällande en maximal gräns om 50 åskådare, men kan komma att uppdateras löpande och anpassas utifrån förändrade förutsättningar, till exempel regeringens förslag från och med 1 oktober.

Även Svenska Innebandyförbundets riktlinjer och rekommendationer för cuper har uppdaterats. Tidigare dokument kring träning och träningsmatcher gäller inte längre, då träning och träningsmatcher omfattas av de nya.