Match 3: Falun-Storvreta 0-10
Foton: Per Wiklund
Giganternas kamp

Förnedringen: "Blir ett gäng fågelholkar på bänken"

ANNONS

Storvreta satte punkt för Giganternas kamp med att krossa Falun: "Vi viker ner oss mentalt"

Hemmalaget Falun inledde matchen piggt men fick inte utdelning för sitt fina spel. Istället var det Storvreta som efter två ganska slumpmässiga situationer lyckades trycka in både 0-1 och 0-2 genom Niklas Winroth och Emil Helmrich. Ett vackert anfall från andrafemman där båda backarna Mattias Samuelsson och Simon Götz kom upp högt i banan resulterade sedan i 0-3 när Götz spelade fram Samuelsson som satte bollen i nättaket.

– Vi måste hitta tillbaka till de första 10 minuterna. Då hade vi bra lägen, bra tryck och spelade med fart, sa Faluns center Casper Backby i Solidsports sändning i periodpausen. 

Storvreta var fortsatt det effektivaste laget i andra perioden. 0-4 kom när Albin Sjögren hittade en fin diagonalpassning till Hampus Ahrén, vilket var det tredje insläppta målet för Faluns förstafemma. Dalalaget ändrade om i formationerna men hade även efter det väldigt svårt att spräcka målnollan. 0-5 var ställningen inför slutperioden efter att Robin Nilsberth hade gjort mål i powerplay.

Tredje perioden rann det iväg ytterligare. När slutsignalen ljöd stod det hela 0-10 på resultattavlan efter bland annat två mål av Tobias Gustafsson.

– Vi började matchen bra, sedan fick de psykologiska mål. Sedan tyckte jag de bara behövde slänga bollen mot mål så blev det mål. De får energi av det och det är lite irriterande att vi inte står upp riktigt. Vi viker ner oss mentalt och blir ett gäng fågelholkar på bänken, säger Faluns tränare Thomas Brottman.

– Det blir tyvärr, för alla som kikade på matchen, lite avslaget efter 30 minuter där vi stod i valet och kvalet hur mycket vi ville riska fysiskt sista 30. Som ni såg drog vi ner på farten och försökte jobba med spelet djupt nere i bägge zonerna, säger Storvretatränaren Oscar Lundin.

Matchfakta: Falun-Storvreta 0-10

Första perioden

08.27: 0-1 Niklas Winroth (utan assist)

12.33: 0-2 Emil Helmrich (Fredrik Lindholm)

14.04: 0-3 Mattias Samuelsson (Simon Götz)

Andra perioden

04.25: 0-4 Hampus Ahrén (Albin Sjögren)

07.37: 0-5 Robin Nilsberth (Alexander Rudd)

Tredje perioden

02.21: 0-6 Jimmie Pettersson (Fredrik Lindholm)

03.03: 0-7 Tobias Gustafsson (Niklas Winroth)

06.45: 0-8 Anton Birgersson (Victor Andersson)

11.15: 0-9 Tobias Gustafsson (Albin Sjögren)

19.15: 0-10 Filip Eriksson (Victor Andersson)


Den här artikeln handlar om: