Match 2: Storvreta-Falun 8-2
Giganternas kamp

Nyförvärven gjorde hälften av målen - "Körde över dem"

ANNONS

TV+TEXT: Hattrick av Filip Eriksson och Liam Åström gjorde sitt första mål i Storvretatröjan.

Det var ett Storvreta som bjöd på färre misstag än senast och visade att man inte hade tänkt åka på en andra raka förlust mot värsta rivalen. Lite jobbigt hade man när tredjefemmorna var inne, och det var också vid ett av de tillfällena som första målet kom när Faluns trollgubbe Emil Ruud snurrade upp Storvretaförsvaret och läckert satte ledningsmålet för gästerna. Men Uppsalalaget replikerade snabbt när nyförvärvet Liam Åström rakade in sitt första mål i nya laget (se målet i klippet ovan).

– Det är det jag är bra på, att göra mål, så jag antar att det är därför jag är värvad hit. Skönt att få sätta dit den nu i andra matchen så jag slipper tänka mer på det, säger Liam Åström till Innebandymagazinet.

I måndags var det Falun som straffade Storvretas misstag och idag blev det tvärtom. När Storvreta ryckte ifrån till 5-1 i andra perioden genom bland annat två mål av Tobias Gustafsson så var det just gästernas slarv som man utnyttjade skoningslöst. Grova missar från Emil Johansson och Max Sjöman gav Tobias Gustafsson och Filip Eriksson varsitt klockrent friläge där de inte gjorde något misstag.

I tredje perioden fick Falun ett par lägen i powerplay och gjorde mål på straff genom Simon Berg, men närmare än så kom man inte. Slutresultatet skrevs till 8-2 efter att Filip Eriksson gjort matchens två sista mål och fullbordat ett hattrick.

– Det var en bra match från vår sida. Det startade lite sådär första 10-12 minuterna men vi kom in mer i matchen och tog över, och till slut körde vi över dem. De orkade inte, säger Liam Åström och fortsätter:

– Vi kontrollerade matchen sist mycket också, men vi var slarviga i deras omställningsspel som de är vassa på. Vi var inte lika slarviga idag, vi hade mer kontroll.

Hur känns det för egen del så här långt?

– Det känns bättre och bättre, jag kommer in i det mer och mer. Jag kommer ju från division 1 så det är ett väldigt stort kliv, speciellt att möta Falun i första matcherna. Det är stor skillnad. Största skillnaden är tiden med boll, man har inte alls samma tid som i division 1. Försvarsspelet är en stor skillnad för mig också, jag kommer från ett 2-2-1-spel innan där jag var spets. Här måste man jobba lite mer i försvarsspelet. 

Vad talar för att ni vinner den avgörande matchen på söndag?

– Så som spelet har sett ut i de här matcherna så tycker jag ändå att vi är det starkare laget. Speciellt med boll. Vi kontrollerade matchen i måndags men bjöd på några mål, de gjorde flera mål i powerplay som de är skickliga på. Men det talar för oss, jag tror det kommer bli en liknande match på söndag.

Matchfakta: Storvreta-Falun 8-2  

Första perioden

15.28 0-1 Emil Ruud (Johan Fahlström)

17.21 1-1 Liam Åström (Rasmus Sundstedt)

19.33 2-1 Tobias Gustafsson (Albin Sjögren)

Andra perioden

03.55 3-1 Hampus Ahrén (Robin Nilsberth)

08.51 4-1 Filip Eriksson (utan assist)

19.05 5-1 Tobias Gustafsson (Albin Sjögren)

Tredje perioden

01.00 6-1 Robin Nilsberth (Albin Sjögren)

07.56 6-2 Simon Berg (straffmål)

13.36 7-2 Filip Eriksson (utan assist)

19.18 8-2 Filip Eriksson (utan assist)

Den här artikeln handlar om: