Kritiken mot förbundet: "Vi har förtjänat större respekt"

ANNONS

Dalens klubbdirektör: "Det är så svagt"

När säsongen avbröts i våras var Dalens damlag på nedflyttningsplats i SSL. Två omgångar till skulle ha spelats och Dalen kunde ha klättrat över strecket om serien hade spelats klart. Svenska Innebandyförbundet (SIBF) valde att låta Umeålaget åka ur SSL, något som väckte starka reaktioner.

I avsnitt 8 av Fredrikssons Innebandypodd, som släpps i sin helhet imorgon (torsdag), uttalar sig IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson om det som hände och uttrycker stor besvikelse. Både för beslutet och för hur Svenska Innebandyförbundet gav beskedet.

– Jag tycker vi har förtjänat större respekt än så som vi blev behandlade. Att inte ens någon kunde ringa till oss och berätta att vi har tagit beslutet att flytta ner er… Det är så svagt, säger Urban Karlsson i podden.

Han jämför bland annat med hur man gjorde handbollen.

– Varbergs herrar var i samma situation som våra damer, där valde handbollsförbundet att utöka serien och Varberg var jätteglada för att de fick stanna kvar. I innebandy skickar man ner oss. Det är så konstigt hur innebandyförbundet har jobbat. Man kan ta exemplet med våra IBF-herrar som spelar i division 1, i den serien var det 12 lag i fjol och kommande säsong ska det vara 16 lag. Där går det att utöka en serie hur mycket som helst, men att utöka högsta ligan med ett lag eller två gick inte.

Mer av Urban Karlssons ord kan du höra i videospelaren ovan. SIBF bemöter kritiken så här:

– Svenska Innebandyförbundet har tidigare i olika sammanhang beskrivit bakgrunden till de beslut som tvingades fattas under våren 2020, kopplat till utbrottet av Covid-19. Vi avstår ifrån att kommentera den feedback som lämnas av Urban Karlsson i podden med anledning av att jag som ny generalsekreterare redan har haft ett längre samtal med Urban kring detta, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare på SIBF, till Innebandymagazinet.