Foto: Per Wiklund
Giganternas kamp

"De har inte vunnit ett guld, ett guld vinner du i Globen"

ANNONS

Så tycker läsarna om att Falun tilldelades SM-guldet 2019/20. ✔ Storvretastjärnan: "Inte ett guld som räknas"

I en stor läserenkät på Innebandymagazinet.se har SSL-fans svarat på frågor inför Giganternas kamp. 42 procent anger Falun som sitt favoritlag. 37 procent anger Storvreta, medan 21 procent är neutrala.

På frågan ”Var det rätt eller fel att Falun tilldelades SM-guldet 2019/20?” blev resultatet av svaren följande: 

Rätt: 48%

Fel: 43%

Ingen åsikt: 9%

Även bland de neutrala läsarna tyckte majoriteten av de som hade en åsikt att det var rätt, även om det där blev betydligt jämnare: 

Rätt: 44%

Fel: 42%

Ingen åsikt: 14%

I Innebandymagazinets podcast ger Storvretastjärnan Alexander Rudd sin syn på att Falun tilldelades guldet:

– Falun är bara svenska mästare på ett papper, det är de inte i praktiken. Det är de inte i våra ögon och det är de inte i deras egna ögon heller. De har inte vunnit ett guld, ett guld vinner du i Globen. Med svett i pannan får du en medalj på dig. Ett guld är inget du får tilldelat till dig, för att du vinner en serie där förutsättningarna på förhand är att du ska placera dig topp 8 för att vara med och spela ett slutspel. Det åttonde laget är lika mycket värda guldet som Falun är innan ett slutspel börjar. Om förutsättningarna hade varit som i fotbollen att ettan vinner guld, då hade jag inte sagt någonting. Men innebandyn ser ut som den gör och reglerna är som de är. Det här är inte ett guld som räknas och det vet jag att de inte tycker själva heller, jag känner ju ganska många i det där laget, säger Rudd.

Faluns Rasmus Enström har tidigare sagt så här till Innebandymagazinet efter förbundets besked:

– Jag förstår väl om folk inte tycker vi ska vinna guld. Nu vann vi serien och då är det klart vi ville vinna guldet. Men hade man kommit tvåa så hade man tyckt att det var piss också, så det finns två sidor av ett mynt. Men vi skäms inte för det här. Vi vann serien och nu utser förbundet oss till mästare, vad ska man göra, säger Enström.


Giganternas Kamp

Måndag 10 augusti 18:30 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Torsdag 13 augusti 18:30 Storvreta IBK vs IBF Falun, IFU Arena

Söndag 16 augusti 14:00 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Matcherna sänds live på SolidSport.


Video: Höjdpunkter från Falun och Storvreta 2019/20



Den här artikeln handlar om: