CZECH OPEN
Czech Open 2020 blir trots allt av. Det blir livesändningar via Facebook från tre hallar under turneringen i Prag 6-9 augusti.
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Trots Covid-19 - Czech Open genomförs 2020!

ANNONS

Trodde ni att alla internationella tävlingar var inställda till följd av Covid-19? Nej, världens mest internationella turnering avgörs i veckan för 28:e året i rad.

Världens viktigaste internationella turnering har avgjorts varje augusti sedan 1993. Och 2020 är inget undantag.

– Vi har lärt oss att vi lever i en annan värld detta året. Vi är mycket glada att vi trots allt kommer att genomföra turneringen 2020, säger turneringschefen Martin Vaculik till Innebandymagazinet.

Den tjeckiska regeringen har givit tillåtelse för Czech Open att genomföra turneringen 2020. Med förbehållet med tydliga direktiv till spelarna att inte uppehålla sig mer i spelhallarna än under egna matcher. Att hålla avstånd på två meter och bära munskydd bortsett under matcherna. Ingen publik är tillåtet.

– Det har varit mycket dramatik under sommaren och saker ändras dag från dag. Vår elitklass blir annorlunda detta år då bara fyra lag är med. Men vi har totalt 100 lag som kommer från tio olika nationer. Det blir inte samma sak när vi inte har med lag från Sverige, Finland och Schweiz. Tyvärr är Sverige rödmarkerat av vår regering och inte välkomna att vara med denna gång, fortsätter Vaculik som startade turneringen 1993.

Czech Open har varit en framgångssaga i snart 30 år och har på så sätt skapat sig en buffert ekonomisk vilket gör att arrangörerna inte går under denna gång.

– Men om allt inte blir som normalt till 2021 så blir det jobbigare för oss. Det är fortfarande stressigt att ta denna turnering i mål och nästa år kan det bli problem om alla inte får komma till Prag som vill. Då är vi illa ute måste jag erkänna.

I början av sommaren genomfördes även ungdomsturneringen Prauge Games trots Covid-19. Även denna turnering blev i mindre format även om 200 deltagande lag är chockerande många.

– Vi hade enbart lag från Tjeckien och Slovakien i Prauge Games. Vi är glada att vi kunde genomföra turneringen trots allt. Det var många som var lyckliga att turneringen blev av även om det var ledsamt att lag från bland annat Sverige inte kunde vara med. 

Den här artikeln handlar om: