VÄGGPASS MED NYFÖRVÄRVET
Foto: Stefan Grahn

Tillbaka för att ta upp moderklubben i SSL

ANNONS

Därför valde Sebastian Thorberg att återvända till Nykvarn: "Jag förväntar mig att vi är med och slåss om kvalplatserna"

Sebastian Thorberg fick ett stort genombrott i Allsvenskan förra säsongen med 31 poäng på 21 matcher för Salem. Till hösten är det klart att det blir en återkomst i moderklubben Nykvarn för 20-åringen.

– Största anledningen till att jag valde Nykvarn igen är på grund av deras satsning att nå SSL. Jag vill vara med på min moderklubbs resa mot SSL helt enkelt, säger Sebastian Thorberg till Innebandymagazinet och säger så här om senaste säsongen:

– Förra säsongen var okej för egen del, det gick upp och ner precis som det gjorde för laget. Men i och med att vi till slut klarade allsvenska kontraktet då får jag var nöjd med helheten även för egen del.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag skulle beskriva mig själv som en person som en pådrivare. Jag är inte den som bjuder på en extra dragning eller gör tre mål per match men man kommer alltid få se mig göra allt och se till att mina lagkamrater gör allt.

Vad har du för personliga målsättningar med kommande säsong?

– Nästa säsong är min målsättning att vara en ledande spelare i Nykvarn. Jag vill bara den som gör att det väger över till vår fördel i de tajta matcherna. Jag har ingen målsättning vad de gäller poäng eller liknande utan så länge jag bidrar och laget uppnår sina mål är jag nöjd!

Vad tror du om lagets chanser i serien?

– Jag tror att vi har bra chanser nästa år, jag förväntar mig att vi är med och slåss om kvalplatserna och förhoppningsvis får spela ett SSL-kval nästa vår. Det är där vi ska vara!

Video: Höjdpunkter från Nykvarns säsong 2019/20