ALLSVENSKAN NORRA
Foto: Kjelle Svensson

Nykomlingen tvingas byta hemmaplan

ANNONS

IK Sätra debuterar på allsvensk nivå - men det kräver förändring.

Sätra har gått som en raket genom seriesystemet och är nykomling i Allsvenskan Norra kommande säsong. Men uppflyttningen innebär också att man måste lämna hemmahallen Träffen. Anledningen är att den inte uppfyller publikkravet på 500 åskådarplatser, varav 80 procent måste vara sittplatser.

– Vi kan ha över 500 åskådare, men då blir det på ståplatser. Så för att spela i allsvenskan måste vi flytta, säger lagledaren Bosse Westerlund till Gefle Dagblad.

Klubben sökte om dispens men fick inte igenom det, och fick också nej på sin överklagan. Nu blir det istället spel i Gavlehovshallen, som även är hemmaplan för lokalkonkurrenten Gävle GIK.

– Vi vill ju helst spela på Träffen där vi har att publiksnitt på 234 åskådare vilket är riktigt bra och ger bra tryck i arenan. I Gavlehovshallen går det ju inte 2 000 åskådare, så det blir ju inte alls samma tryck.

Fortfarande vet man inte om det kommer tillåtas publik i inledningen av seriespelet. Ändå blir det alltså att Sätra isåfall måste spela i Gavlehovshallen inför tomma läktare.

– Ja, så det kan det ju bli. Men även om vi kanske skulle kunna göra en förfrågan till i det läget kommer vi inte att göra det. Vi har ju redan bokat in oss i Gavlehovshallen för herrlagets träningar.