#ibsilly
Foto: Per Wiklund

EXTRA: Succéspelaren lägger klubban på hyllan

ANNONS

Jönköping förlorar en av sina viktigaste spelare: "Jag var nära till tårar"

Den snart 25-årige SSL-spelaren Hannes Blomkvist hade en succésäsong 2019/20 när han var en av Jönköpings bästa spelare och producerade 39 poäng (20+19) på 30 matcher. Hans framtid har länge varit oklar och det har varit känt att det kanske inte blir en fortsättning överhuvudtaget.

Nu är det klart att Blomkvist lägger klubban på hyllan.

– Det känns väldigt speciellt faktiskt. Jag berättade det här för laget i går (på måndagen) och det var tungt, det var det faktiskt – jag var nära till tårar. Det har varit ett tufft beslut att ta, jag har funderat mycket och dragit på det här i flera månader. Men nu har jag bestämt mig, säger Hannes Blomkvist till Jönköpings-Posten.

Bristen på motivation är en stor anledning till beslutet.

– Att vara en elitspelare kan i vissa stunder vara ganska tufft, tungt och tråkigt och då gäller det att ha ett jäkla driv, engagemang och stor motivation – och den har jag väl inte just nu. Tappar man den tar innebandyn mycket tid när det är träning fyra-fem gånger i veckan. Är inte motivationen riktigt där ska man heller inte vara där, för det finns så många andra som verkligen vill spela i JIK-tröjan.

Hannes Blomkvist utesluter dock inte en comeback i framtiden.

Läs mer här

Video: Höjdpunkter från Jönköpings säsong 2019/20


Den här artikeln handlar om: