Foto: Per Wiklund
Opinion

"Folkhälsan i fara – bygg nya idrottshallar"

ANNONS

Innebandyförbundets debattinlägg ihop med flera andra idrottsförbund.

”Stillasittandet och hälsoklyftorna kan riskera att öka bland unga till följd av coronapandemin. Redan innan pandemin var det bara två av tio barn som fick tillräckligt mycket motion. Nu behöver Sveriges kommunpolitiker agera för att vända trenden.”

Det skriver Svenska Innebandyförbundet tillsammans med Handboll-, Basket-, Gymnastik- och Volleybollförbundet i en debattartikel på Aftonbladet som en del av ”Framtidens idrottshall”, som är ett projekt för att få fram moderna idrottshallar i Sverige och därmed bidra till ökad rörelseglädje för unga.

”Många tusen utövare går varje dag till sin idrottshall, men få upplever idrottsmiljön som tilltalande. När dessutom stillasittandet kan riskera att öka till följd av coronapandemin blir det tyvärr ett enklare val för många unga att hoppa över träningen när hallen är gammal, sliten och dåligt utrustad”, skriver man bland annat i inlägget och uppmanar kommunpolitikerna till två saker. Dels att bygga fler idrottshallar, och dels prata ännu mer med idrottsrörelsen om hur man tillsammans kan bidra till en stärkt folkhälsa.

Läs hela debattinlägget här

Den här artikeln handlar om: