VÄGGPASS MED NYFÖRVÄRVET
Foto: Per Wiklund/Privat

"Då var Sirius ett självklart val"

ANNONS

Sirius nyförvärv om valet av klubb, sin spelstil och tankarna inför debuten i SSL.

20-årige Filip Gillberg fick ett genombrott förra säsongen när han producerade fina 37 poäng (23+14) på 18 matcher i Allsvenskan för Lillån. Nu väntar en större utmaning när han tar klivet till världens bästa liga.

– Först och främst ville jag testa på att spela i SSL och då var Sirius ett självklart val, proffsiga, en förening med ett tankesätt att alltid vilja vinna och de tar hand om sina spelare. Det tycker jag om, säger Filip Gillberg om beslutet till Innebandymagazinet och beskriver förra säsongen så här: 

– Min säsong i fjol var ändå lyckad tycker jag. Gjorde en del poäng i min första säsong i allsvenskan och vi lyckades med de målen vi hade satt upp innan säsongen. 

Hur beskriver du dig själv som spelare?

–  Jag är en spelare som gillar att spela offensiv innebandy och oftast ”underhållande” innebandy. Jag hoppas jag kan tillföra med en del poäng med hjälp av mina lagkamrater.

Vad har du för personliga mål kommande säsong?

– Personligen vill jag att säsongen 2020/21 ska vara lärorik, det är min första säsong i SSL. Det hade ju inte vart helt fel att få pytsa en och annan balja också. 

Vad tror du om lagets chanser?

– Vi har haft en bra försäsong, och laget verkar taggade! Vi får vänta och se hur det går men vi kommer göra vårat yttersta för att gå så bra som möjligt.