Foto: Per Wiklund

Malmös nyförvärv vill ha en tongivande roll

ANNONS

Philip Sannum tar med sig erfarenhet från SSL: "Utvecklat många bitar i mitt spel"

Efter två raka säsonger i Svenska Superligan med Helsingborg väljer Philip Sannum, född 1994, att gå tillbaka till Malmö för spel i Allsvenskan. Den defensivt skicklige backen säger så här om beslutet: 

– Malmö är min moderklubb och när de hörde av sig så kändes det helt rätt för mig med ett miljöbyte. Jag gillade konceptet som de presenterade och att de visade att de verkligen tror att jag kan bli en nyckelspelare för dem kommande säsong, säger Philip Sannum till Innebandymagazinet och beskriver sig själv som spelare så här:

– Jag är en duellstark back som gillar att iscensätta snabba spelvändningar. Med min erfarenhet och vinnarmentalitet så hoppas jag att jag kan få samtliga i laget att höja sin nivå ytterligare ett steg.

Vad tyckte du om din säsong 2019/20?

– Det var en säsong som präglades av begränsad speltid, så helt nöjd är det svårt att vara. Dock så tycker jag tar jag utvecklat många bitar i mitt spel vilket är positivt.

Vad har du för personliga målsättningar med kommande säsong?

–  Att jag ska vara en tongivande spelare på plan samt att mitt namn ska komma med lite oftare i protokollet och då inte enbart genom utvisningar.

Vad tror du om lagets chanser i Allsvenskan?

– Malmö är nykomlingar och därav är det svårt att ha allt för stora förhoppningar på laget. Däremot har vi fått behålla många spelare så en mittenplacering är väl ett tänkbart scenario.