Foto: Per Wiklund

Redo för SSL igen efter Schweiz-succén

ANNONS

Tillbaka i Jönköping: "Vill bidra med en hel del poäng"

28-årige forwarden Andreas Nordh valde efter fem superligasäsonger bakom sig att flytta till Schweiz för spel i Floorball Köniz. Det blev succé. Nordh producerade 45 poäng, vilket gjorde honom bäst av alla importerade spelare och gav honom en fjärdeplats i totala poängligan.

– Föregående säsong var den bästa både rent sportsligt och mest utvecklande för mig som en person. En mycket lyckad säsong, säger Andreas Nordh till Innebandymagazinet och berättar varför valet föll på att återvända till Jönköping till hösten.

– Det var ett självklart val på många sätt. Jag har gjort flest seniorsäsonger där av klubbarna jag spelat i. Varit med i uppgång till SSL två gånger och åkt ut. Nu när JIK har etablerat sig i SSL vill jag vara med och bidra till att JIK tar nästa steg. Att dessutom få göra det tillsammans med många av spelarna som var med när JIK tog steget upp senast, det känns mycket motiverande.

Forwarden ansluter till ett lag som tappat några viktiga pjäser, bland annat rutinerade poängspelaren Rickard Hessmer. Andreas Nordh vet vad han kan bidra med på planen.

– Jag är en spelare som kämpar hårt för laget, offensivt som defensivt. Spelar med mycket fart och explosivitet och vill bidra med en hel del poäng. 

Förra säsongen slutade Jönköping på 11:e plats i tabellen. Trygga 10 poäng tillgodo ovanför nedflyttningsstrecket, men också hela 16 poäng ifrån en slutspelsplats. Nu hoppas man på ett bättre resultat 2020/21.

– Jag tror laget har bra chanser att ta nästa steg i sin utveckling och tar klivet in i ett slutspel, avslutar Nordh.

Video: Höjdpunkter från Jönköpings säsong 2020/21