SSL dam
Foto: Per Wiklund

Nya Endretränarens besked om spelsystemet

ANNONS

Endre leds av en ny röst i höst: "Det ska vara roligt att se Endre spela"

Philip Thiding är ny huvudtränare i superligalaget Endre till kommande säsong. I en lång intervju på klubbens hemsida berättar han om sin innebandybakgrund, tankarna inför säsongen som kommer och hur han vill att laget ska spela.

– Vi kommer inte att byta spelsystem från förra året. 17 av de 18 sista matcherna ifjol slutade med vinst, vilket skvallrar om att vi gjorde mycket rätt. Tanken är att jag, Jocke Sjöstrand och resten av ledarstaben förfinar spelsystemet ytterligare. Ni kommer att få se ett snabbt, modigt och aggressivt Endre. Vi kommer inte att backa hem och spela tight, i alla fall är plan A alltid att utgå från ett offensivt upplägg. Det ska vara roligt att se Endre spela, säger Philip Thiding.

Om motståndarna i SSL säger han så här:

– Som jag ser det har en del tidigare topplag tappat lite slagstyrka samtidigt som flera ”mittenlag” värvat bra och bör vara starkare än ifjol. Att fler lag kommer att ta poäng mot topplagen är jag helt säker på och striden kring slutspelsstrecket kommer att vara riktigt tuff. En jämn serie gör att det blir fler spännande matcher och det är bra för intresset för ligan.

Läs mer här