BLOGG: MR. SILLY
Foton: Per Wiklund
Mr. Silly
Galna säsongens allra sista #ibsilly-bomb
ANNONS

Uppgifter om Johanna Hultgren och Frida Ahlstrand.

Som jag var inne på i mitt förra inlägg, där jag avslöjade att Nacka Wallenstam är på väg att värva en comebackande målvakt med landslagsmeriter, så har silly season mer eller mindre dött ut. Men det finns en rejäl bomb kvar som ligger och tickar och väntar på att få smälla av.

Det är dock ingen nyhet eftersom jag för flera månader sedan kunde avslöja att Johanna Hultgren, som sköt hem det senaste VM-guldet till Sverige i sudden, var på väg att lämna KAIS Mora. Men sedan dess har det inte hörts ett knyst om var den 24-årige skytteligavinnaren ska spela nästa säsong. Men nu kan jag avslöja hur det ligger till och det kan mycket väl bli så att Hultgren blir denna sjuka säsongs allra sista #ibsilly-bomb. 

Enligt mina källor så är det i dagsläget inte klart var Hultgren kommer att spela kommande säsong men att det lutar åt att hon flyttar tillbaka till Umeå igen. När skyttedrottningen lämnade IKSU för två säsonger sedan höll hon på att plugga och fick då beviljat studieuppehåll i två år. Enligt mina källor så har hon blivit beviljad ytterligare ett års studieuppehåll men hon vill fortsätta att plugga redan till hösten. Vidare säger mina källor att Hultgren och hennes sambo befinner sig just nu i Umeå och att sambon valt att flytta hem igen för att slutföra sina studier till hösten. Men det är inte säkert att Hultgren kan flytta tillbaka eftersom det råder en del oklarheter om hon har ett år kvar eller inte på sitt kontrakt med Mora. Första valet enligt mina källor ska vara att flytta tillbaka och spela för Team Thorengruppen om de nu får ta över IKSU:s SSL-plats om inte Göteborgs överklagan går igenom. Men det är inte säkert att hon kan flytta hem eftersom Mora hävdar att hon har ett år kvar på sitt kontrakt.  

Mora verkar dock börja förlika sig med att man kanske tappar Hultgren till hösten för man håller på för fullt med att försöka värva en ersättare för henne. Skulle man tappa Hultgren, en rightfattad vänsterforward, så kan man säga adjö till det så efterlängtade SM-guldet kommande säsonger och börja om på nytt och bygga ett nytt lag som ska vara redo för Globen inom en treårsperiod. Vad passar väl bättre att i så fall värva in en ung 21-åring som redan avgjort en SM-final mot just Mora?

Frida Ahlstrand slog igenom med dunder och brak när hon i sin första SSL-säsong som 17-åring gjorde 29 poäng, varav två var mål i SM-finalen, för Pixbo Wallenstam. Samma säsong som hon var med och sköt hem Pixbos första SM-guld så var hon även med när Pixbo tog SM-silver i DJ17-SM. Men de kommande 4 säsongerna har det gått lite tyngre för den rightfattade vänsterforwarden som för två säsonger sedan blev utlånad till IBK Göteborg och där är hon fortfarande kvar. 

Men enligt mina källor så jagar Mora henne och allt ska vara klart utan en liten viktig detalj. Hon har fortfarande kontrakt med Göteborg och de vill så klart inte släppa en av sina allra bästa spelare. Dessutom skulle det vara så att Göteborgs överklagan går igenom så får de ju IKSU:s SSL-plats istället för Team Thorengruppen och då vill ju såklart inte Göteborg släppa Ahlstrand till en seriekonkurrent. 

Men om överklagan avslås så kan alltså Hultgren vara förlorad för Mora men då kan man istället hitta en ersättare i Ahlstrand. Men oavsett hur det går med överklagan eller på grund av hur det går med överklagan så sitter båda spelarna på kontrakt som måste lösas. Så det är upplagt för att årets silly season avslutas med ett knivigt triangeldrama.   

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets nya anonyma Silly season-bloggare. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt. Har du tips eller information till Mr. Silly? Tveka då inte att maila till sillyseason@innebandymagazinet.se eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret här.

Den här artikeln handlar om: