Foto: Patrik Palm

Stark bollvinnare förlänger med SSL-nykomlingen

ANNONS

Skriver treårskontrakt: ”Hon älskar att ta bollen av motståndarna”

Förra säsongen gick fysiska backen Elin Johansson, född -00, till Lund från Sirius. Efter en fin debutsäsong i Allsvenskan är det nu klart att hon fortsätter sin satsning tillsammans med Lund i Svenska Superligan.

– Elin kom in i ett skede förra året där vi var i behov av backförstärkning. Ett förvärv vi då var väldigt nöjda med och lika nöjda är vi att hon fortsätter, vi har sett att hennes gnista och glädje till innebandy har ökat successivt sen hon kom till oss. En person som gärna bjuder på sig själv och alltid försöker lätta upp stämningen, säger huvudtränaren Johan Gustafson till klubbens hemsida.

– Hon älskar att ta bollen av motståndarna och gör det bra samtidigt som hon inte är främmande till att hålla i bollen tills ett bra läge uppstår. Vi tror att det finns mer att plocka fram ur hennes potential och förhoppningsvis så blommar hon ut än mer efter flytten hem från Uppsala, fortsätter Gustafson.

Elin Johansson: 

– Jag kom in precis innan seriestart förra året och blev väldigt bra mottagen. Detta är världens bästa lag, vi har otroligt roligt tillsammans och sätter höga krav på varandra. Därför var det en självklarhet att vara med på resan vi gör nu och få representera Lund framöver.

Den här artikeln handlar om: