Foto: Per Wiklund

Örebro värvar målvakt: ”Väldigt spännande”

ANNONS

Mathias Lindberg är Örebros senaste tillskott i allsvenska truppen.

Säsongen 2020/21 närmar sig och i veckan har Örebro i Allsvenskan Södra gjort klart med ett nyförvärv. Det handlar om keepern Mathias Lindberg som närmast kommer från Torshälla.

– Det känns väldigt spännande att få komma till Örebro, det känns bra att få pröva på något nytt och få nya erfarenheter, säger Lindberg till klubbens hemsida och beskriver sig själv: 

– Mina styrkor som målvakt är att jag är välskolad mycket tack vare självdisciplin, jag kommunicerar även mycket med mina spelare på planen för att förenkla så mycket som möjligt. På grund av jobb så har jag inte kunnat lägga ner så mycket tid på styrka under försäsongen som jag velat, vilket just nu är en svaghet, dock är det något jag jobbar med just nu för att komma ikapp. 

Sportchefen Janne Ekengren: 

– Tanken är att Mathias ska vara tredjemålvakt i Allsvenska laget. Mathias kommer att träna och spela med både vårt Allsvenska, samt division-2 lag. Vi hoppas att Mathias kommer att utvecklas under säsongen så att han även är med och konkurrerar att spela i vårt Allsvenska lag.

Video: Höjdpunkter från Örebros säsong 2019/20


Den här artikeln handlar om: