#ibsilly
Foto: Patrik Palm

Tuffa beskedet för SSL-nykomlingen

ANNONS

Lagkaptenen lämnar, trots avancemaget till SSL: ”Det smärtar”

Cecilia Holgersson är en av de spelare som varit med längst i Lunds trupp. Men efter avslutade studier väljer Holgersson nu att flytta tillbaka till Uppsala. 26-åringen värvades som back men omskolades till center och har burit kaptensbindeln i laget senaste två säsongerna.

– Vi tappar den spelare som varit med oss längst, det smärtar att Cissi till slut ska stå fast vid sitt ord och flytta ”hem” till Uppsala. Spelaren, tillika lagkaptenen, Cecilia har med sin fina fysik och starka handleder visat vägen för detta lag genom att alltid gå i bräschen. Hon har stått upp för sina lagkamrater både på och utanför planen i alla instanser. Sätter hon inte bollen i krysset med en stenhård handledare så piskar hon bollen igenom målvakten, säger huvudtränaren Johan Gustafson till klubbens hemsida och fortsätter: 

– Hon värvades till Elit som back, hann inte ens börja på den positionen innan hon blev omskolad till center. Ett tag behövdes det en målvakt då hoppade hon in i mål. Sådan är hon, ställer alltid upp och gör så gott hon kan vilket oftast resulterar i något bra. Säger alltid vad hon tycker och har sunda värderingar. Vi tappar alltså inte bara en bra innebandyspelare utan även en fantastisk människa och en ledare. Kan inte annat än önska henne lycka till i sitt framtida utövande och i hennes civila karriär.

Den här artikeln handlar om: