DJ INVITATIONAL 7-9 AUG
Foto: Tomas Brandt Wangel

Klart: Sveriges bästa JAS-lag möts i Stockholm

ANNONS

Innebandyfesten blev inställd - nu arrangeras istället DJ Invitational.

Det har tidigare varit känt att en ”privat innebandyfest” varit på gång och nu är det klart. Åkersberga IBF och Täby FC arrangerar DJ Invitational 7-9 augusti i Stockholm. Av de 20 lag som hade chansen att gå till Playoff från JAS-seriespelet när sista omgången avbröts, har 12 lag anmält sig. Man kommer även ha en DJ18-klass. 

Initiativtagaren Andreas Berglind, sportchef i Åkersberga, har tillsammans med Pelle Dohlwitz i Täby sett till att göra detta möjligt.

– Vi har fått cupen sanktionerad av förbundet så allt är klart. Det känns superkul att få avsluta det hela, samtidigt som vi påbörjar något nytt också. Det blir ju en bra försäsongscup för samtliga lag. Vi har fått otroligt bra respons, säger Andreas Berglind till Innebandymagazinet.

JAS-klassen delas upp i tre fyralagsgrupper. De två bästa lagen i varje grupp och de två bästa treorna går till kvartsfinal. Sedan blir det även B-slutspel med placeringsmatcher. Matcherna kommer spelas i tre hallar - K-Rauta Arena, Tibblehallen CC i Täby samt Åkersberga Sporthall. Alla matcher kommer att livesändas.

– Vi får inte ha publik, så det är en fördel att alla ändå kommer kunna titta via livesändningarna. Vi kommer att ha ledare och funktionärer som ser till att vi inte släpper in någon, ha tvål och handsprit överallt, samt personal i varje arena som torkar av bänkar och stolar varje match. Vi kommer bara släppa in två lag i taget. När man spelat klart så går man ut genom en annan utgång och när de är klara släpper vi in nästa lag.

Även om man inte får kalla det ”Innebandyfesten” så kan man räkna med att det blir fest.

– Vi kommer ha intro, lineup och matchens lirare där olika sponsorer har gått in och sponsrat. Vi kommer göra det till en bra fest, utlovar Berglind.

Länk till cupens hemsida: https://djinvitational.cups.nu