#ibsilly
Foto: Adam Troy

Framtiden klar för skytteligatvåan i Allsvenskan

ANNONS

Sam Madani har tagit sitt #ibsilly-beslut för kommande säsong.

27-årige Sam Madani var en av allsvenska nykomlingen Bele Barkarbys bästa spelare förra säsongen när han stod för 40 poäng, fördelat på 29 mål och 11 assists, på 21 matcher. Det gav en andraplats i seriens totala skytteliga. Nu är det klart att Madani förlänger med Bele Barkarby.

– För mig var det ingen tvekan om att köra en säsong till, förra säsongen blev en besvikelse för mig att enbart komma tvåa i skytteligan i allsvenskan så det är något som jag ska ordna till i år. När vi dessutom har spetsat till truppen framåt så ska det bli kul att se om nyförvärven från breddföreningen kan hota mig från att bli skyttekung under ”S10’s avskedsturné”, säger Madani till klubbens hemsida.

Tränaren Andreas Briselius: 

– Börjar bli tjatigt om viktiga förlängningar från min sida, men att Sam är en viktig spelare för oss har nog inte undgått någon som stött på Bele Barkarby de senaste åren. Diskussionen har legat kring att spela hos oss eller inte alls, men motivationen finns där för kommande säsong nu och ingen är gladare än oss och våra supporters. En poängspelare av absolut högsta klass som har alla kvalitéer att spela ännu högre upp om han önskar. Sam är en spelare som har många bra egenskaper såsom fysik, snabbhet, målsinne och ett magiskt spelsinne. Sam kan lika gärna lägga den avgörande passen med sin blick, som att själv sätta dit bollen med sitt fina skott. Sam är inte bara en viktig spelare på planen för oss utan en glädjespridare och en viktig kugge i truppen även utanför planen. Med sina 123 matcher för klubben och ett poängsnitt på över 2 poäng/match, så är Sam nu den sista pusselbiten i vår offensiv som gör att det ska bli riktigt kul att se vad Gorillaz kan ställa till med kommande säsong! Jag vill också passa på att dela ut beröm till sportchefen Gander som har sytt ihop truppen på ett grymt sätt, och vi har fått in spelare och förlängt med precis de vi önskat från ledarstabens sida.

Video: Highlights från Bele Barkarbys säsong 2019/20


Den här artikeln handlar om: