Morgondagens stjärnor
Foto: Daniel Sannerholm

Målkungen i JAS klar för Pixbo Wallenstam

ANNONS

Han gjorde mest mål av alla i JAS den gångna säsongen och till hösten flyttar han till Göteborg.

18-åriga Adam Torkelsson pangade in 36 mål och 15 assist i JAS den gångna säsongen. En målskörd som ingen annan slog och med ett snitt på 4,25 poäng per match var han JAS-näst bästa poängkung också. Förutom JAS spelade han även med Varla IBK:s Herr3an- och Herr1anlag den gångna säsongen. Men hans framfart i JAS fick upp ögonen hos Pixbo Wallenstam som nu värvat skarpskytten.

- Min förra säsong skulle jag säga var en väldigt utvecklande säsong där jag fick mycket utdelning i framförallt JAS. Jag hade bra försäsong och en rolig säsong med laget, som kan ha bidragit till att det också gick såpass bra, säger Torkelsson till Innebandymagazinet.

Enligt våra uppgifter ska du vara klar för Pixbo Wallenstam kommande säsong, hur kommer det sig att du lämnar moderklubben för att flytta till Pixbo?

- Ja det stämmer. När det gällde lagbyte fokuserade jag framförallt på min personliga utveckling där Pixbo kan bidra med en stark sådan. Pixbo hade också en tydlig utvecklingsplan för min del över flera år och kan hjälpa mig att lyftas till U19-landslaget och SSL i framtiden. En annan stor fördel är ju också att det finns möjlighet att få träna med SSL-laget.

Så du är värvad till akademilaget i Herr1an men kommer att träna med SSL-laget ibland eller?

- Fördelningen kommer bestå av att jag först och främst är med i Herr1anlaget. Fördelen med att byta till Pixbo blir dock att få träning på SSL nivå och få känna på det tempot regelbundet under säsongen. Detta kommer helt klart ge en brant utvecklingskurva som kommer att gynna min framtid inom innebandyn.

Om det blir spel i Herr1an-laget kommer du ju möta ditt gamla lag Varla i serien kommande säsong, hur känns det?

- Det ska givetvis bli väldigt roligt att för första gången möta laget man spelat med hela livet. Matcherna mot dem kommer vara tuffa men väldigt roliga, så det ser jag verkligen fram emot!

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

- Det jag hoppas på är att bidra med min spelarstil till Pixbo och genom detta kunna lyfta lagets resultat. Det viktigaste är att vi som lag gör vårt allt för att vinna alla matcher vi ställs emot. Jag vet att ifall jag spelar bra får jag bra utdelning. Det kommer ge bra resultat för laget samt större chans till träning med SSL för min del.

Adam Torkelsson prisades även efter säsongen i Innebandymagazinets JAS Awards

Video: Höjdpunkter från Pixbos senaste säsong


Den här artikeln handlar om: