Morgondagens Stjärnor
Foto: Adam Troy/Sirius

Fd Storvretaspelaren om första tiden i Sirius

ANNONS

Hur är det egentligen att göra det förbjudna bytet från stadens ena SSL-lag till den andra?

Rasboprodukten Michael Jansson är bara 21-år gammal och trots sin ringa ålder har han redan hunnit med att spela fyra säsonger i Svenska Superligan och tagit 2 SM-guld med Storvreta. Den senaste säsongen stod han för 10 mål och 3 assist trots begränsat med speltid. Efter säsongen så gick rightforwardens kontrakt ut och när Storvreta tidigt värvade in två rightare i Filip Eriksson och Anton Birgersson så började det spekuleras i om Jansson skulle få vara kvar eller inte. När Innebandymagazinet pratade med Jansson efter säsongen så var hans första alternativ att spela kvar i Storvreta.

- Efter säsongen fick jag ingen respons av Storvreta att de ville ha kvar mig. Men Forsman( Stefan, Sirius nya tränare) visade tidigt intresse i mig och var villig att ge mig mer speltid och en viktigare roll i laget. Jag kände väl att jag behöver mer speltid och Sirius har bra framtidsplaner till de unga vilket passar mig bra, säger Jansson till Innebandymagazinet.

Så Jansson valde att gå till lokalkonkurrenten Sirius samtidigt som Filip Eriksson lämnade Sirius för Storvreta. När övergången till Sirius blev klar så gick den förre detta Storvretatränaren och tillika nya Siriustränaren Stefan Forsman ut med att han tyckte inta att Storvreta gett Jansson det förtroendet som han förtjänade. Något som Jansson delvis håller med om.

-Det är väl klart att jag hade önskat mer förtroende men samtidigt så är det tuff konkurrens och man måste förtjäna en plats på planen.

Video: Janssons sista mål i Storvreta

Hur har första tiden varit och hur känns det att helt plötsligt spela med och inte emot de värsta lokalkonkurrenterna?

- Första tiden i Sirius har varit bra jag har lärt känna många i laget och fått en mycket bra känsla. Klart det kändes lite ovant i början men nu känns det normalt.

Vad har du för förväntningar på dig själv kommande säsong?

- Mina förväntningar är att jag ska försöka göra så mycket poäng som möjligt och försöka göra så vi som lag blir så bra som möjligt.

 Sirius har haft en rejäl spelaromsättning under silly season där man tappat 10 spelare och värvat in 8 spelare. Spelarna man tappat är till mestadels rutinerade startspelare som nu ersätts med lite yngre förmågor.

- Eftersom många nyckelspelare har lämnat så lämnar de plats till nya spelare att kliva fram och ta över ansvaret. Finns många som är redo för mer ansvar till exempel #30 Anton Loklint, han har sett ruggigt vass ut här på löpbandet, avslutar Jansson med ett skratt.