Morgonsdagens stjärnor
Foto: Marko Grönholm

En av allsvenskans intressantaste värvningar

ANNONS

Nykomlingarna Hudik/Björkberg har värvat ett väldigt intressant framtidsnamn.

20-åriga Melker Grönholm fick ett rejält genombrott i den norra Allsvenskan senast då han pangade in 11 mål och 11 assist för nykomlingarna Sundsvalls FBC. Men FBC räckte inte till och man slutade näst sist och degraderades till Herr1an igen. Men succéspelaren Grönholm kommer spela kvar i Allsvenskan och han kommer göra det med en ny nykomling.

- Jag valde att gå till Hudik/Björkberg för det kändes ganska naturligt i och med att de gick upp. Är även från grunden en Hälsingebo och känns  bra att få komma ”hem” igen, säger Grönholm till Innebandymagazinet.

Vad säger du om din debutsäsong i Allsvenskan?

 - Jag skulle säga att min säsong är godkänd. Många nya lärdomar och väldigt kul att få möta så bra spelare, det är då man utvecklas som mest.

Grönholm är i grunden en forward men han skolades om till back förra säsongen och spelade på båda positionerna. 20-åringen sitter förmodligen inne på seriens absolut bästa dragskott och när han laddar slagskottet är det handgranater som kommer ur bössan. Med det skottet han sitter inne på blir han ett rejält hot från bakplan när han spelar back. Men det är oklart just nu var i banan han kommer spela kommande säsong. Enligt skarpskytten själv spelar det ingen roll var han spelar. 

 - Jag vill ha en roll i Hudik/Björkberg där de tror på mig som mest och där de känner att jag kommer hjälpa laget så mycket som möjligt. Sedan kvittar det vilken position det blir jag spelar på.

Video: 5 projektiler från Grönholm förra säsongen

När Innebandymagazinet tippade Norra Allsvenskan förra veckan så trodde vi att Hudik/Björkberg kommer bli den bästa nykomlingen och att de klarar sig kvar galant och slutar på en sjunde plats.  

- Jag vill inte tippa nånting innan helst men tror att vi kommer klara oss kvar i alla fall. Vi har gjort/håller på med en väldigt bra försäsong som kommer hjälpa oss att ha förutsättningarna att klara oss kvar.

Den här artikeln handlar om: