#ibsilly
Foto: Marko Grönholm

Värvningsbomb i Herr1an

ANNONS

Wibax-Piteå förstärker med truppen med en SSL-spelare.

Wibax-Piteås slarv i sista omgången ifjol kostade dem det allsvenska kontraktet. Man var tvungna att vinna över redan nedflyttningsklara Sundsvall FBC men man förlorade den matchen med 5-8 efter att man hade lett med 4-3 efter två perioder. En förlust som gjorde att man åkte ur norra Allsvenskan och Salem klarade sig kvar istället.

Till kommande säsong ser man ut att kunna ställa ett starkt Herr1an-lag på banan då man fått behålla poängkungen i norra Allsvenskan Erik Nilsson. Dessutom så bjöd man på en rejäl värvningsbomb igår. När Innebandymagazinet pratade med Gimonässtjärnan Timmy Nyberg om den norra Herr1an nyligen tyckte han att Wibax var alldeles för bra för Herr1an och han hyllade just Erik Nilsson som en av seriens största stjärnor.

- Erik Nilsson i Wibax kommer dominera något enormt. Vinner man poängligan i allsvenskan kommer man att ha kul i Herr1an.

Nu får dock Nilsson konkurrens om poängligatiteln då Wibax har värvat tillbaka Joel Grape Tjernström från IBK Dalen. Grape fick dock den senaste SSL-säsongen förstörd av en allvarlig skada som uppstod efter en hjärnskakning och han spelade bara 12 matcher. Men han spelade också fem matcher med Dalens Herr1an-lag och då hade han lekstuga och öste in 14 poäng.

- Joel har bestämt sig att flytta hemåt efter några säsonger i SSL och IBK Dalen. Vi är oerhört glada att Joel ville fortsätta sin karriär med oss i Wibax Piteå. Han kommer bli en del av ledarstaben och hjälpa till att föra laget till nya nivåer. Med Joel får vi en enormt skicklig spelare som har utvecklats mycket under tiden i Umeå både i sitt spel men även med värdefull rutin i vårt unga lag. En riktig powerforward som kommer göra det jobbigt för många lag i Herr1an, skriver Wibax på sin Facebooksida.

Video: Joel Grapes första SSL-mål