Foto: Bergs IK

Supervärvningen: SSL-meriterad back förstärker

ANNONS

Återförenas med en annan backstjärna: "Vore så klart en superrolig grej att spela tillsammans"

Bergs IK tog steget upp i Herr1an till kommande säsong och nu har man gjort klart med en riktig prestigevärvning. 24-årige backen Jacob Sigfridsson, som har ett förflutet i SSL med Linköping, ansluter och kommer närmast från Herr2an-laget Rimforsa.

– Framförallt känner jag att jag har fått suget tillbaka. Nu tog Berg steget upp förra säsongen och jag tyckte att det lät intressant, de bygger någonting som är bra och spännande. Jag kände att jag gärna ville vara med på det och testa, säger Sigfridsson till Innebandymagazinet.

Därmed återförenas han med Petter Alm, som också tidigare representerat Linköping i SSL. Bildar de ett urstarkt backpar i höst?

– Man kan hoppas det i alla fall, jag vet vilka kvalitéer han sitter på och det vore så klart en superrolig grej att spela tillsammans. Men vi får se lite hur det blir under säsongen, om tränarna tycker att vi passar bäst ihop eller var och en för sig.

Har det funnits några tankar om en återkomst i SSL, och har du fått några erbjudanden därifrån?

– Nej, det har jag inte. Och det är inget som jag har tänkt på heller. Vi får ta det steg för steg nu. Ettan blir första steget efter ett väldigt långt avbrott från seriöst innebandyspel. Det kändes rätt att ta det steget nu.

Vad tror du om era chanser i ettan?

– Jag tror bra om våra chanser. Vi har en spännande trupp med många unga och talangfulla spelare som blandas med spelare med lite mer rutin från spel högre upp. Det blir intressant att se hur vi tacklar division 1, det är ett stort steg för många som inte spelat i ettan innan. Men med en bra försäsong och några bra träningsmatcher innan så tror jag att det kan gå hur bra som helst.

Den här artikeln handlar om: