#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Täbys sjätte nyförvärv

ANNONS

Nu står det klart vem som ska ersätta Matilda Östlund Visén i Täbymålet.

Täby har haft en stor omsättning i spelartruppen under årets silly season. 9 spelare har lämnat inklusive målvakten Matilda Östlund Visén, förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja var hennes nästa klubbadress är. Nu har Täby gjort klart med Östlund Viséns ersättare som ska backa upp Alexandra Durling.

Det är 20-åriga Filippa Svenningsson som föregående säsong blev utsedd till Dam1ans bästa målvakt av seriens tränare. Åkersbergaprodukten har de tre senaste säsongerna vaktat buren i Täbys andralag. Men till kommande säsong flyttas hon alltså upp i SSL-laget.

- Filippa tränade en hel del med SSL-truppen föregående säsong och att hon nu flyttas upp känns naturligt. Hon är otroligt duktig i spelet med händerna och har fina reflexer samtidigt som man givetvis blir glad att vi återigen kan rekrytera från den egna verksamheten vilket är ett bra tecken. Jag är övertygad om att Filippa kommer ge Durling en rejäl fight om vem som ska vakta kassen i SSL kommande säsong, säger sportchef Robin Andersson till lagets hemsida.

Svenningsson blir Täbys sjätte nyförvärv till nästa säsong. Tidigare har man gjort klart med Julia Zachrisson och Vilma de Gysser från RIG Umeå, Ellen Nyman från Lockerud, Hanna Othberg från Bele Barkarby och Felicia Forsmark från Rönnby.

Video: Höjdpunkter från Täbys säsong

Den här artikeln handlar om: