Herr1an 2020/21

Kan fjolårets skrällag fortsätta överraska?

ANNONS

Hovshagas Noah Alex delar med sig av sina tankar om Herr1an Östra Götaland.

För två säsonger sedan var Hovshaga AIF nykomlingar i Herr1an och den nyss avslutade säsongen så var Växjölaget bara en poäng ifrån att gå upp till Allsvenskan. De fyra första lagen i Herr1an Östra Götaland skulle egentligen kvala om den allsvenska platsen men när kvalet ställdes in så fick seriesegrarna Åby platsen istället.

19-åriga Noah Alex fick ett genombrott då han stod för 45 poäng och det var flera lag högre upp i seriesystemet som hörde av sig till honom efter säsongen men han valde att stanna kvar i moderklubben.

- Vi visade förra året att vi var redo för ett kval, 1 poäng ifrån 1:an och bättre målskillnad, vi vann alla våra matcher 2020. Det var många lag i serien som trodde att vi skulle vinna kvalen. Jag väljer att stanna i Hovshaga då jag känner att vi är ett lag som har kapacitet att ta sig till allsvenskan, säger Alex till Innebandymagazinet.

Ni stannar kvar i Östra Götaland, vad tycker du om serien kommande säsong?

- Jag tycker den är bra, många lag har förstärkt med bra spelare. Åby har flyttat upp så det ger utrymme i toppen. Men det har fyllt på med fler division 2-lag än förra året men jag tror att Berg kan bjuda upp till dans.

Vilka lag kommer att bråka om kvalplatserna tror du och vilka kommer slåss i botten?

- De som kommer slåss om kvalplatserna kommer vara vi, Hovslätt, Solfjäderstaden sen är det fritt fram att slåss om fjärde platsen men jag tror att Ledberg har god chans att ta den.

- Jag tror att de som kommer tampas i botten är Vimmerby, Linköping och Nyköping som tror att de ska vara med och ta en topplats men de får nog vara beredda på en kalldusch. Det här är ingen lätt serie. Här bjuds inte på några promenadvinster och det kanske Nyköping är vana vid ifrån sin tidigare serie.

Vad är din personliga målsättning kommande säsong och vad är lagets?

- Min personliga målsättning är att tillföra ännu mer i anfallet skapa mer målchanser men även bidra mer i defensiven. Lagets målsättning är att ta en plats bland topp4 och jag tycker att vi hör hemma där.

Vilken spelare i serien tror du kommer skapa mest rubriker?

- Oskar Johansson i Hovshaga aif, han gnabbar mer med motståndarna än att spela innebandy ibland, han gillar att komma in under skinnet på sina motståndare. Men han var även seriens bästa back förra året både defensivt och offensivt enligt mig och många andra. Jag vet att han kommer sticka ut ur mängden i år med.

  

Herr1an Östra Götaland

Bergs IK
CL98IC
Craftstadens IBK Oskarshamn
FBC Kalmarsund Ungdom
FBC Nyköping
Hovshaga AIF
Hovslätts IK
Ledberg IBF
Linköping FBC
Solfjäderstaden IBK
Vimmerby IBK
Växjö IBK U