#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund

Drömbesked för Pixbo Wallenstam

ANNONS

Jakten på att vinna sitt tredje nationella mästerskap kan börja.

Pixbofansen kan andas ut. Igår blev det äntligen klart att lagets bästa poängmakare senaste säsongen Denisa Ratajova, har skrivit på ett nytt kontrakt. Ratajova har under sina två säsonger i Pixbo stått för imponerande 79 poäng och då har hon bara hunnit bli lite småvarm i kläderna.

 – Det har varit en bra tid hittills i Pixbo Wallenstam. Det har utvecklat mig en nivå till att spela i den bästa ligan. Första året var bra och jag kom in i det mer och mer. Men vi har fortfarande inte kommit förbi semifinal.

 Det var inget självklart beslut att den tjeckiska stjärnan skulle spela kvar men det blev så till slut. Till kommande säsong så har Ratajova chansen att bli nationell ligamästare i ett tredje land då hon sedan tidigare har guld i både Finland och Tjeckien. Ska det bli tredje gången gillt för ”Doli” som hon kallas i Pixbo?

– Det var inte ett helt lätt beslut men jag är övertygad om att vi kan vara med och tävla på yttersta nivå med Pixbo Wallenstam och det vill jag vara en del av. Dessutom tredje gången gillt för SM-guld.

Elitansvarig Kalevi Pessi är nöjd med ytterligare ett förlängt kontrakt:

– Denisa Ratajová är en av världens absolut bästa forwards, vilket inte minst bekräftades då hon kom med i all star team i senaste VM. Denisa har varit uppvaktad av flera klubbar och att hon valt att förlänga med Pixbo Wallenstam visar att hon tror på potentialen i vårt lag.

Huvudtränare Jonas Eliasson är inne på samma spår.

– Ratajová är en otroligt seriös spelare med ett fruktat avslut. När hon inte använder det sätter istället hennes fantastiska spelsinne lagkamraterna i fina lägen. Vi ska till Globen nästa år och då känns det härligt att ha med Denisa på tåget.

Video: Höjdpunkter från Pixbos säsong


Den här artikeln handlar om: