Herr1an 2020/21
Foto: Gimonäs

Bästa poängmakaren i ettan tycker till om kommande säsong

ANNONS

Gimonässtjärnan Timmy Nyberg om att Herr1an Norrland har blivit två serier.

På grund av Coronakrisen och förbundets beslut att stoppa alla kvalspela i förbundsserierna och flytta upp alla som kvalificerat sig så blev det rekord många lag i Herr1an kommande säsong. Så Herr1an Norrland har delats upp i två serier, en norra med 9 lag och en södra med 8 lag.

- Känns spontant som att båda serierna är jämna så spelar nog ingen större roll vilken man hamnar i, båda är tuffa, säger Gimonäs Timmy Nyberg till Innebandymagazinet.

Gimonäs slutade tvåa i Herr1an Norrland förra säsongen och hade kvalificerat sig för allsvenskt kvalspel. Men eftersom den Norra serien bara har en plats upp till allsvenskan fick seriesegrarna den och Gimonäs fick stanna kvar. Till kommande säsong har det hamnat i den norra Norrlandsserien.

- Det känns som en liten ny tändning tycker jag. Blir nästan inga långa resor så det känns kanon. Lite tråkigt att inte få möta Bollnäs i serien, enormt rolig bortamatch.

Nyberg missade nästan hela säsongen på grund av ett diskbråck, han spelade endast 6 matcher men på de matcherna gjorde han 24 poäng. Med ett snitt på fyra poäng per match blev Nyberg Herr1ans bästa poängmakare denna säsong.

- Det var enormt tråkigt och jobbigt att inte kunna bidra på planen. Har kört rehab nu under snart 12 månader och det börja kännas bättre, så nästa säsong är absolut inte i fara.

Vilka lag kommer att slåss om kvalplatserna tror du och vilka kommer slåss i botten?

- Tror det kommer vara vi och Piteå i toppen i norra. Och tror att Skellefteå och Wibax ungdom hamnar i botten.

På tal om Wibax, vad tycker du om att de har två lag i serien?

- Tycker ingenting om det, tycker inte Wibax skulle åkt ur allsvenska. Känns alldeles för bra för Herr1an.

 Vad är din personliga målsättning kommande säsong och vad är lagets?

- Min är att spela alla omgångar det är ett gott tecken för min rygg, skratt. Och för oss i laget så spelar vi för att utmana om en plats i allsvenskan. Tror vi hade fixat det i fjol om inte detta hemska virus hade kommit.

Vilken spelare i serien tror du kommer skapa mest rubriker och varför?

- Kanske den enklaste frågan, skratt. Erik Nilsson i Wibax kommer dominera något enormt. Vinner man poängligan i allsvenskan kommer man att ha kul i Herr1an.

Video: Kolla in vad Nyberg menar med Nilsson


Herr1an Norrland-Norra

Gamla Stan IBK
Gimonäs Umeå IF
Holmsund City IBC
IBF Dalen
IBK Luleå
Skellefteå IBK
Team Thorengruppen Ungdom SK
Wibax IBF Piteå
Wibax-Piteå IBK