Innebandypensionärer
Foto: Per Wiklund

Anderbratt om livet som innebandypensionär

ANNONS

Kommer svenska mästarinnan Lisa Anderbratt att göra comeback i Allsvenskan?

Varje säsong blir Superligan flera profiler fattigare, förra säsongen valde ett helt gäng med stjärnor och profiler att tacka för sig. Innebandymagazinet rankade de 15 största profilerna som lämnade Superligan förra säsongen i en artikel.

En av de största stjärnorna som slutade förra säsongen var Pixbo Wallenstams Lisa Anderbratt. Surteprodukten spelade nio säsonger i SSL-laget och gjorde 191 poäng från sin centerposition på 253 matcher. I landslaget blev det 9 framträdanden och 12 poäng. Hemma i prisskåpet finns det bland annat 1 SM-guld, 1 Champions Cup-guld, 7 SM-brons och 2 DJ18 SM-guld.

- Det har varit en omställning såklart då innebandyn har varit en så stor del av mitt liv så länge, men samtidigt har det varit en väldigt skön omställning att kunna ägna mycket mer tid åt annat.

Vad har du saknat mest från Innebandyn och vad har du inte saknat alls?

- Det jag saknar mest med innebandyn är gemenskapen och att tillhöra ett lag som varje dag sliter tillsammans mot ett gemensamt mål. Sen saknar man självklart känslan av att spela roliga och tighta matcher. Det jag inte saknar alls är att vara uppbokad varje helg och stressen av att du varje dag måste ta dig från jobb till träning.

Suget att plocka ner klubban från hyllan finns men det har hon stillat med att lira lite på skoj. För tillfället finns inga planer på att göra en comeback för 28-åringen.

- Jag har varit och tränat lite innebandy någon gång ibland bara för skojs skull, för att få lite ”gratis träning”. Men som det ser ut just nu så trivs jag alldeles för bra med lediga helger och mycket mer fritid.

Att vara en pensionerad landslagsspelare betyder såklart att flera lag alltid hör av sig den här tiden på året.

- Ja, det är några lag från allsvenskan i Göteborgstrakten som har hört av sig.

Det råder inga tvivel om var nästa SM-guld kommer att hamna enligt Anderbratt.

- Jag har följt SSL lite sporadiskt. Främst är det väl toppmatcherna som Pixbo spelat som jag följt annars har jag inte följt serien så noggrant. Självklart tar Pixbo guldet nästa år, de har ett väldigt bra lag som bara blir bättre och jag tror de har något stort på gång.

Vilket är ditt bästa minne från karriären?

- Det är utan tvekan SM-guldet 2016.

Video: Höjdpunkter från Pixbos senaste säsong