U19-VM 2021
Foto: Per Wiklund
Landslaget

U19-stjärnan om att VM-flyttas fram

ANNONS

Maja Ekström delar med sig av sina åsikter om att U19-VM flyttas från september till maj nästa år.

I förra veckan beslutade Internationella Innebandy Förbundet att skjuta upp U19-VM i Uppsala ytterligare en gång. Mästerskapet som är det första någonsin på svensk mark på damsidan skulle egentligen ha spelats i början på maj. Men på grund av Coronakrisen flyttade man fram det till september. Men nu har alltså IFF kommit fram till att det ska avgöras i maj 2021 istället. 

Läs mer om beslutet här
Förbundskapten Granelid om beslutet
Maggets VM-trupp 

En given spelare  i förstafemman enligt Innebandymagazinet är Malmös Maja Ekström. Så här säsger hon om att U19-VM flyttas en gång till.  

- På sätt och vis är det synd då man är sugen på att spela innebandy men samtidigt förstår jag att de flyttar det och tycker det är rätt beslut.

I vår bok är Ekström  som sagt given i förstafemman, men Maja själv är inte lika säker på att hon kommer med i VM-truppen.

- Svårt att veta eftersom det finns många bra spelare men jag hoppas att jag får en bra säsong och fortsätter utvecklas så jag kan ta en plats i truppen.

Att VM skulle ställas in igen kom inte som någon större chock, men den första framskjutningen tog hårdare på Malmöstjärnan.

 - Att det inte blev något i september var man nästan beredd på då allt ser ut som det gör, då kändes det jobbigare med första flytten för man hade längtat och hoppats att komma med och spela då.

 Ser du det som en fördel eller nackdel för din del att VM skjuts fram?

- Jag ser det som en fördel då man är mycket mer förberedd i maj då man spelat mycket innebandy jämfört med i september då man kommer från en tuff försäsong.

 Du slog igenom i SSL med dunder och brak ifjol. Hur går dina tankar inför din andra säsong i Svenska Superligan?

 - Jag hoppas att den fortsätter lika bra både för mig och för laget och att jag fortsätter utvecklas så jag kan ta ännu ett steg framåt.

Video: Malmötalangens första mål i SSL


Den här artikeln handlar om: