#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund

Warberg hämtar spelare från Pixbo

ANNONS

Idag blev det klart att allsvenska Warberg lånar en spelare av SSL-laget Pixbo Wallenstam.

20-åriga talangen Jesper Wallström värvades till Pixbo för två säsonger sedan från Herrestads AIF. Det har dock inte blivit så mycket speltid för Uddevallasonen i SSL på grund av en knäskada som han opererade i januari. På sin väg tillbaka till Pixbo och SSL lånas han ut kommande säsong till Warberg i Allsvenskan.

- Vi var tidigt intresserade av att få hit Jesper då vi kände till hans bakgrund och såg att det kan bli tufft för honom att få den speltid han behöver i Pixbo kommande säsong. Efter ett tag av diskussioner med både Pixbo och Jesper så kom vi överens om en utlåning och att det är en win-win-win. Vi får in en vänsterforward med vasst avslut som är van att göra poäng, som är i en bra ålder och som vill något med sin karriär. Med Jespers intåg har vi nu tre renodlade rightforwards i truppen, och det ger oss en bättre balans på forwardssidan, säger sportchef Kimmo Eskelinen till klubbens hemsida.

I samband med utlåningen så förlängde Wallström sitt kontrakt med Pixbo och utlåningen till Warberg gäller bara kommande säsong. Sedan är tanken att han ska återvända till SSL-laget.

- Det känns riktigt skönt att det äntligen är klart! När Warberg hörde av sig så kände jag mig väldigt intresserad direkt. Det känns som att det är helt rätt steg för mig att kliva ner en serie eftersom jag inte har spelat så mycket det senaste. När då möjligheten fanns att få spela i Warberg så var det inget att tveka på för mig då jag tycker att Warberg är en otroligt fin klubb med fina förutsättningar för att utvecklas, säger Wallström själv om utlåningen. 

Video: Höjdpunkter från Pixbos säsong

Den här artikeln handlar om: