Stjärnkollen
Foto: Habobild

Vem är egentligen Fagerhult Habos största stjärna?

ANNONS

Tre spelare slåss om att vara lagets fixstjärna kommande säsong.

Fagerhult Habo-stjärnan Tobias Zälle fick två tredjedelar av förra säsongen spolierad när han bröt foten på en träningsmatch. Ett par veckor efter jul var han åter tillbaka på planen, spelsugen som få. Totalt hann han med att spela 7 matcher och göra 16 mål och 4 assist, innan Coronan avslutade säsongen.

- Jo men det går faktiskt helt okej med foten. Den har läkt bra och jag har fått okej av alla läkare att köra på. Jag känner fortfarande av skadan vid snabba vändningar men det är något jag får lära mig hantera, säger Zälle till Innebandymagazinet.

23-åringen som har en säsong i Superligan med JIK bakom sig har förutom den utflykten varit moderklubben trogen. De senaste säsongerna har han dessutom varit lagets stora fixstjärna. Men till kommande säsong har han fått konkurrens på den positionen av 19-åriga Tim Andersson Carlsson, som också är en egen produkt. Tonåringen vann den interna poängligan på fantastiska 53 poäng. Men konkurrensen om stjärnstatusen i laget tar inte slut där för under våren har Fagerhult värvat in Jesper Ekström från Mullsjö. Så frågan är vem som är Fagerhults största stjärna kommande säsong?

- Haha! Det är många spelare som tagit enorma kliv året som gick och vi har blivit ett bättre kollektiv än tidigare år. Därför skulle jag egentligen vilja svara att laget är stjärnan. Men för att svara på din fråga så tror jag att Tim AC:s succésäsong bara är början på hans karriär. Killen har en attityd och spetsegenskaper som många saknar. Tycker faktiskt det är sjukt att han inte fått någon som helst uppmärksamhet efter sina prestationer denna säsong.

När Allsvenskan avbröts på grund av Covid-19 så var det en omgång kvar att spela och Fagerhult ledde med 4 poäng över Karlstad. Kvalspelet ställdes in och Fagerhult flyttades upp till Superligan kommande säsong för att man vann serien. Det var faktiskt Fagerhults första serieseger sedan man startade laget 2008.  

- Det kommer bli tufft, såklart. Att komma upp som nykomling har statistiskt varit svårt, och kommer även vara det i år. Större delen av truppen har inte spelat i SSL innan, så rutinen är inget vi ligger i framkant med. Däremot så tror jag att vi har mycket annat som kommer kunna störa många lag.

Som nykomlingar gäller det att vinna rätt matcher om man ska hålla sig kvar, vilka matcher ser du att det är?

- Det har du rätt i. Det kommer gälla för oss att besegra lagen på den undre halvan av tabellen. Lag som Höllviken, JIK, Thorengruppen och Sirius anser jag på förhand kommer vara extra viktiga matcher.

Ett hett samtalsämne i dessa tider är annars vilket lag som gjort den bästa värvningen under silly season. Där har Zälle en klar favorit så här långt.

- Mullsjös nyförvärv Jesper Sankell. Tror hans spelsätt kommer lämpa sig ännu bättre i Mullsjö. En av få spelare som kan avgöra en match på egen hand.

Avslutningsvis, hur känns det att få spela i SSL med sin moderklubb?

- Det ska såklart bli kul! En intressant utmaning. Det är faktiskt en av få drömmar jag har haft med min innebandy, att få vara med och ta upp min moderklubb i SSL.

Video: Höjdpunkter från Fagerhults säsong