Spännande värvning

Var för lat för SSL men nu ska han hjälpa Warberg upp dit

ANNONS

En av allsvenskans intressantaste nyförvärv berättar om framtidsplanerna och hur han hamnade i Warberg.

22-årige Hannes Karlsson var med och sköt upp Örebro till Svenska Superligan för fyra säsonger sedan. Han debuterade i SSL året efter men efter säsongen så bestämde han sig för att gå tillbaka till moderföreningen Kumla IBK i Herr1an. Tidigare i år förklarade Karlsson för Innebandymagazinet varför han valde att trappa ner.

- Jag är ganska lat av mig så de året jag spelade i SSL så tänkte jag sluta med innebandy, jag körde ingen försäsong eller något med laget, det hade inte funkat säsong två i SSL.

Men efter två succésäsonger i Herr1an, där den offensive backen öst in 87 poäng, så har Karlsson fått tillbaka suget för en ny satsning högre upp i seriesystemet igen.  

- Jag tänkte mycket i slutet av förra säsongen på vad jag skulle göra kommande säsong, om vi skulle fått spela klart säsongen med Kumla och haft chans på allsvenskan och vi hade gått upp hade jag stannat. Nu blev det inte så och jag började kolla på alternativ direkt för jag kände att jag var klar med Herr1an.

Hur kom det sig att valet föll på Warberg, som åkte ur SSL?

- Jag förhandlade med många klubbar och Warberg var först inte med i förhandlingarna, men på slutet hörde de av sig och allting kändes rätt direkt, så jag valde mellan två klubbar till sist och Warberg vann den kampen!

Video: Höjdpunkter från Warbergs senaste säsong

Det är ingen risk för att du är för lat för att spela i allsvenskan då?

- Jag har hela tiden tänkt att jag ska spela högre upp någon gång igen och kände att de var rätt läge att ta chansen nu inför nästa säsong.

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen och din comeback i Allsvenskan?

- Förväntningarna är att vi ska vara ett topplag som ska vara med och slåss om en SSL plats!

22-åringen är en väldigt offensiv back som gärna bidrar i anfallsspelet och han har inga planer på att sluta med sitt adelsmärke.

- Jag är värvad som en offensivback och jag kommer fortsätta göra det jag är bra på och de är väl att vara offensiv, sen får vi se hur Jonas och Anton vill spela mig såklart, men offensivt blir det!

Senast backstjärnan spelade i Allsvenskan så var han med och sköt upp Örebro till SSL, sedan spelade han en säsong med Örebro i högstaligan innan han återvände till Kumla. Nu har han chansen att göra samma resa med Warberg och frågan är om han stannar kvar i Warberg om de går upp till SSL eller vänder hem igen.

- Det är en svår fråga att svara på, jag har fått en jäkligt bra känsla i truppen nu och att leva i Varberg. Spelarna och ledarna är väldigt välkomnande och hjälper till om de behövs! Alla vill framåt och att WIC ska vara i topp på alla plan! Jag har 2 år med Wic så ett år i SSL är inte omöjligt, sedan får vi se vad som händer.

Tidigare idag så tippade Innebandymagazinet utgången i Allsvenskan Södra kommande säsong.