#ibsilly
Foto: Johan Hermansson

Balrog fortsätter rusta mot Allsvenskan

ANNONS

Demonerna från Botkyrka har gjort klart med ytterligare två nyförvärv inför kommande säsong.

Det forna storlaget Balrog har rasat i seriesystemet som en gråsten sedan storhetstiden på 90- och 00-talet. För två säsonger sedan var man nere i Herr2an och vände men nu så har man påbörjat sin resa uppåt i systemet igen. "Det nya Balrog" är inne på år två på sin treårsplan där de ska bli de tuffaste, bäst tränade, bäst samspelta laget och hålla allsvensk klass. Till hösten gör man sitt andra år i Herr1an och under våren har man förstärkt laget med fyra nya spelare. De två första nyförvärven kan ni läsa om här.

I veckan har man gjort klart med två nya spelare till och det tredje nyförvärvet är en 28-årig back som gör comeback i Balrog efter 11 år i exil i FBI Tullinge. Fredrik Gustavsson har varit med på Tullinges hela resa från Herr2an till ett topplag i Allsvenskan och totalt har han gjort 107 poäng från sin backplats.

- Fredrik är kanske den bästa backen i hela division 1 och kommer bidra både offensivt och defensivt med sin rutin. Vi i Balrog är väldigt glada att ”G” tagit beslutet att komma tillbaka till oss och vi längtar redan nu till att se honom i Botkyrkahallen, skriver laget på sin hemsida.

Det fjärde nyförvärvet hämtas också från Tullinge men han har haft ett sabbatsår för att sola och gå på gym. Det 27-åriga kraftpaketet vid namn Michael Eriksson har kritat på ett tvåårskontrakt med Balrog.  

- En mycket placeringssäker back med god fysik. Rutin lyser igenom när det gäller bedömning av situationer. Gillar det enkla spelet med boll, för att ibland slå en lite oväntad boll in i boxen med bra marginal, säger tränare Ove Siewer till hemsidan.

Den här artikeln handlar om: