U19-VM 2021
Granelid spår ett historiskt bra mästerskap: "De får ett år till på sig att utvecklas så jag tror det kan bli ett fantastiskt VM"
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Tre årskullar slåss om U19-platserna: "01:orna får stå lite på paus"

Besked ett U19-VM för damer skjuts upp till 2021 tvingar förbundskaptenen Camilla Granelid att tänka om. Nu får hon chansen att jobba med tre årskullar för första gången.

Planen var att mästerskapet skulle spelas i Uppsala den 6-10 maj i år, men det satte Corona-pandemin stopp för. Man sköt på VM till september men inte heller då ansågs det möjligt att genomföra mästerskapet. Nu är ytterligare ett nytt datum satt – 5-9 maj 2021.

- För det första är man otroligt tacksam och glad över att det inte ställs in, utan att det skjuts upp och att det är samma årskullar som får spela, säger förbundskaptenen Camilla Granelid till Innebandymagazinet och fortsätter:

- När det sköts upp till september tänkte man ”åh, vad hinner hända tills dess? Hinner det bli någonting?”. Att skjuta upp från maj till september är väldigt kort. Jag var lite osäker om den tiden skulle räcka för att kunna genomföra ett mästerskap. 

Granelid hittar dock flera ljusglimtar med att mäster

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: