RIG-studenten
Foto: Tomas Brandt Wangel

RIG Umeås poängkung tar med sig bössan hem till Göteborg

ANNONS

Marcus Peil berättar om tiden på RIG Umeå och tankarna inför framtiden i Pixbo.

I förra veckan tog 16 framtida innebandystjärnor studenten från RIG Umeå, nio dam-  och 7 herrspelare. Innebandymagazinet har pratat med dem om deras tid på RIG Umeå och vad de tar med sig allra mest från skoltiden och hur tankarna går inför deras framtida innebandykarriärer.

Marcus Peil är en av otaliga talanger som Lindås IBK spottat ut sig de senaste åren. Göteborgaren har gjort sig känd för sitt fruktade skott och har i otaliga intervjuer jämförts med en viss Alexander Galante Carlström. På 57 matcher i Herr1an och Allsvenskan har Peil stänkt in 44 mål och 17 assist,en poängskörd som var den allra bästa av alla i årskullen på killsidan. Nu när äventyret uppe i norr är över så flyttar "Lill-Galante" hem till Göteborg igen men inte till Lindås och Allsvenska utan Pixbo Wallenstam och SSL. 

- Mina tre år på RIG har varit väldigt lärorika, både innebandymässigt men jag har även utvecklats som människa utanför innebandyn. Man har lärt sig att ta hand om sig själv på ett sätt man inte hade gjort om man fortfarande hade bott hemma.                                                 

 Vad är ditt bästa minne från RIG-tiden?

- Mitt bästa minne är både SM-gulden men även avancemanget till Allsvenskan.

Vad är ditt värsta minne från RIG-tiden?

- Mitt värsta minne är våren 2020. För att det blev ett så konstigt och tråkigt avslut med varken skola eller innebandy. 

Video: Höjdpunkter från RIG Umeås senaste säsong

Vad tar du med dig allra mest från skoltiden till kommande utmaningar i innebandykarriären?

- Det jag utvecklat mest under mina tre år mitt rörelsemönster, tidigare har jag varit väldigt fast ute på vänsterkanten, nu har jag lärt mig att hota från flera ställen.     

Vem av dina klasskamrater tror du kommer att lyckas allra bäst kommande säsong?

- Den som jag tror kommer att lyckas bäst nästa säsong tror jag är Alexander Nyman, jag tror att han kommer att passa perfekt in i Tullinges lag och spel. Vi kommer få se många läckra lasermackor från hans klubba!       

Hur gick tankarna när du valde klubb till kommande säsong?

- Jag valde Pixbo då jag tycker att dem var väldigt välkomnande, både spelarna och tränarna. Det var en go stämning och det känns som att det är något spännande på gång.    


Vad har du för förväntningar på din debutsäsong i SSL?

- Mina förväntningar på nästa säsong är höga, det ska framförallt bli väldigt kul att få testa på spel på högsta nivån. Det kommer vara väldigt tuff konkurrens så det gäller att ligga i med sommarträningen.


Alla 01-studenter från RIG Umeå

Elias Niclasson
Thomas Crona
Daniel Ring
Marcus Peil
Jonas Grahn
Alexander Nyman Sjöström
Linus Martinsson

Annie Bokelund
Hanna Svanström
Julia Zachrisson
Matilda Lindgren
Vilma Nilsson de Gysser
Ebba Bognesand
Lovisa Von Fircks
Ida Waern
Lovisa Thorsander